CPU Sıcaklık Kaç Derece Olmalı?

Benim boşta max ne kadar sıcaklık olması gerektiği ile ilgili pek bilgim yok. Ancak uzun zamandır bu laptopu kullanıyorum ve boşta 45 (ortalama) derece ile sorun yaşamadım. Bu laptopta genelde işlemci daha yüksek derecelere ve kullanım oranına çıktığında fanlar çalışıyor. Zaten bu laptop. Maalesef fan konusunda yardımcı olabilecek bir fikrim yok :(
Fanlar çalışıyor yazmışım. Burada iki yazı hatam var. Birincisi, fan her zaman çalışıyor, sadece hızı artıyor, ikincisi tek bir fan var. Düzelteyim dedim.

Msi Pylon kasam.

Boşta iken bu değerleri aldığımda işkillendim, trackmania,pubg gibi oyunları girince 75 derece civarına çıkıyor bende.

Kasanız gayet güzel. Oyunlarda 75 derece de normal bir değer. Yeni gelen termal macunla da biraz daha düşer. Yine kontrol edersiniz, sorun devam ederse yazarsınız.

Termal macun gelsin bir yenileyim, bir de kasa içinde 1-2 kablo var onları düzenliyeyi
Kasanız gayet güzel. Oyunlarda 75 derece de normal bir değer. Yeni gelen termal macunla da biraz daha düşer. Yine kontrol edersiniz, sorun devam ederse yazarsınız.
Tamamdır, macunu değiştirince konuyu hortlatacağım.

@Silinen üye
İşlemcilere kolay kolay bir şey olmaz. 95 dereceyi görse bile çalışır ama tabi sen 85 dereceyi geçirme. Macunun çok kötü olmadıkça pek fark etmez. Önemli olan soğutucu fan.
Dediğim gibi çok sıcaklaşınca fanlar son devir çalışıyor ya işte beni rahatsız eden durumda bu, neyse macunu değiştirip konuyu hortlatayım ben. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

@Silinen üye Yüke girince çalışması normal zaten onun görevi çalışıp soğutmaya katkı sağlamak. Çok ses çıkarıyorsa daha kaliteli bir kasa ve fan gerekebilir.
Evet hocam zaten anlatmaya çalıştığım bu :D Termal macunu değiştireceğim, büyük ihtimal bu yüzden. İşlemci yüke girdiğindeki sıcaklıkta düşecek böylece. Ve seside bi nebzede olsa engellemiş olacağım.

Bu testi yapıp İstatistik sekmesinden tam sayfa ekran goruntusu alman yeterli; AIDA64 Stability Test Rehberi

Kimi islemci 70 derecede kapanir, kimi 70'de frekans dusurmeye baslayip 80 de kapanir. Intel'in sicakliga toleransi daha yuksek.

Son düzenleme:
Her işlemcinin kendi TDP değeri vardır örneğin 95W TDP sahip bir işlemci 45-50 derece normal de iyi yükle 85 dereceler kötü sayılmaz ama 95 kötü bir değer olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı