CPU Soğutucusu RAM'e Biraz Baskı Yapıyor

mertr34

Decapat
Arkadaşlar merhaba.
Bu akşam 2. 8GB RAM'imi taktım şu an 16 kullanıyorum fakat Dark Freezer x120 soğutucum Asus b350 m-k anakartında işlemcinin biraz yamuk olan montajı yüzünden çok hafif RAM slotunu kastırmakta. RAM soğutucusunu söküp takarsam hiçbir sorun olmaz. Soğutucusuz Corsair LPX kullansam 1 tanesini sorun olur mu? Ya da kastırmasının ileride bir zararı olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
Bu akşam 2. 8GB RAM'imi taktım şu an 16 kullanıyorum fakat Dark Freezer x120 soğutucum Asus b350 m-k anakartında işlemcinin biraz yamuk olan montajı yüzünden çok hafif RAM slotunu kastırmakta. RAM soğutucusunu söküp takarsam hiçbir sorun olmaz. Soğutucusuz Corsair LPX kullansam 1 tanesini sorun olur mu? Ya da kastırmasının ileride bir zararı olur mu ?

Kastırma yapması zamanla pinlere zarar vermesine neden olabilir. Hem anakart hem RAM sağlığınız açısından RAM soğutucusunu çıkarmanız daha yararlı olacaktır.

Sizin ramdaki soğutucuyu çıkartığınızda baskı olmuyorsa bence cıkarın ve öyle kullanın. Ramın cok ısınıp sorun çıkartacağını düşünmüyorum ama her şeyin en doğrusunu yapmak en iyisidir. Cpu macunu varsa bence sogutucuyu cıkartın macunu yenileyin ve dogru şekilde tekrar takın.

Ram soğutucusunu sökmek yerine fanı biraz yukarı çekin.
Fanı nasıl yukarı çekebilirim ? Dark freezer x120 fan var bu fanın böyle bir özelliği var mı ?
Hafif dediğin ne kadar yani? Bazısı var temas eder gibi bir baskı uygular. Bazısı var bildiğin eğiyormuş gibi baskı yapar:)
İnanın çok hafif milimler diyebilirim. Sizce etkiler mi ?

Bahsettiğin gibiyse problem olmaz merak etme, yalnızca gerekmedikçe çıkartıp takmaya çabalama, benim de sol A1 belleği soğutucunun altında kalıyor. Söküp takarken zorladığım için çok defa anakart slotlarını bozdum :) Artık A1 slotunu işlemci soğutucusu kalkmadan sökmüyorum mecbur kalmadıkça.

Resim atarsan elbette çok daha net bir yorumda bulunulabilir.

Aynı ana kart ve soğutucu kombinasyonu bende var. Fan ayaklarını takarken RAM'lerden sonra hafif bir ayar yapmanız gerekiyor. Su terazisi ile ayar yaptığınızı düşünün. RAM'ler ile aynı hizaya getirin. Yine de baskı yapacaktır ancak bunun sebebi de fanın geniş profil olmasıdır. Bunun önüne geçmek için de fanı biraz dışarı doğru yukarı kaydırın. Gskill Ripjaws ile kullanıyorum, bahsettiğinizden daha yüksek profil bir RAM oluyor :)
Alternatif çözüm ise ince profil bir fan takmanız olacaktır.

İnanın çok hafif milimler diyebilirim.
Bence hiçbir etkisi olmaz. Seninki baskı uygulamak değil bence sadece temas etmesi. RAM soğutucusunu çıkarırsan bu sefer ısınma yüzünden performans kaybı yaşarsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı