CPU Soğutucusu RAM'e Biraz Baskı Yapıyor

Bahsettiğin gibiyse problem olmaz merak etme, yalnızca gerekmedikçe çıkartıp takmaya çabalama, benim de sol A1 belleği soğutucunun altında kalıyor. Söküp takarken zorladığım için çok defa anakart slotlarını bozdum :) Artık A1 slotunu işlemci soğutucusu kalkmadan sökmüyorum mecbur kalmadıkça.

Resim atarsan elbette çok daha net bir yorumda bulunulabilir.
Çok teşekkürler. Konuyu takip ederseniz sizin için bir fotoğraf paylacağım. Emin olmak istiyorum hiçbir şekilde ramleri ellemezsem sanırım bir problem olmaz.
Aynı ana kart ve soğutucu kombinasyonu bende var. Fan ayaklarını takarken RAM'lerden sonra hafif bir ayar yapmanız gerekiyor. Su terazisi ile ayar yaptığınızı düşünün. RAM'ler ile aynı hizaya getirin. Yine de baskı yapacaktır ancak bunun sebebi de fanın geniş profil olmasıdır. Bunun önüne geçmek için de fanı biraz dışarı doğru yukarı kaydırın. Gskill Ripjaws ile kullanıyorum, bahsettiğinizden daha yüksek profil bir RAM oluyor :)
Alternatif çözüm ise ince profil bir fan takmanız olacaktır.

Ram soğutucusunu sökmek yerine fanı biraz yukarı çekin.
Sizede çok teşekkür ederim. Güzel bir fikir verdiniz :)

Son düzenleme:
Resim atman çok güzel olmuş, temas eden hali de sorun teşkil etmiyormuş zaten.
Bazı soğutucular beraberinde gelen montaj aparatları ve montaj biçimi nedeniyle bazı yonga setlerinde dikey kuruluma izin vermiyor, işte o zaman belleklerin üzerine direkt olarak metal blok çıkıyor; bu tip durumlar asıl problem yaşanılan durumlar :)

Resim atman çok güzel olmuş, temas eden hali de sorun teşkil etmiyormuş zaten.
Bazı soğutucular beraberinde gelen montaj aparatları ve montaj biçimi nedeniyle bazı yonga setlerinde dikey kuruluma izin vermiyor, işte o zaman belleklerin üzerine direkt olarak metal blok çıkıyor; bu tip durumlar asıl problem yaşanılan durumlar :)
Yinede teşekkür ederim. Ama içim rahat etmiyordu. Kırmızı gerçekten milim farklarla yamuk durduğu için şimdi bu maddi durumda birde slottan olmayalım diye fanı kaydırmamız mükemmel oldu. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı