RTX 5070 sistem toplama tavsiyesi

werry

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba arkadaşlar. Elimden geldiğince bir sistem topladım. Uyumsuz bir şey var mıdır ya da bu olmaz dediğiniz? Tavsiyelerinizi almak istedim.
MSI GeForce RTX 5070 12g Ventus 2X OC whıte GDDR7 192bit DLSS 4 Gaming (oyuncu) ekran kartı.
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming RAM (bellek)
Intel Core i5-14600KF 3.50GHz 14 çekirdek 20 MB L3 önbellek soket 1700 tray işlemci.
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1TB 7000/6000MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD disk.
MSI MAG pano 100R pz white 4x120mm ARGB fan USB 3.2 ATX Tower Gaming (oyuncu) kasa.
MSI Pro B760M-P Intel B760 soket 1700 DDR5 6800(OC)MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart.
ASUS Prime AP-850G 850W 80+ Gold Power Supply (90YE00U0-B0na00)
MSI MAG CoreLiquid A13 240 white 240mm beyaz işlemci sıvı soğutucu.

Hepinize merhaba arkadaşlar. Elimden geldiğince bir sistem topladım. Uyumsuz bir şey var mıdır ya da bu olmaz dediğiniz? Tavsiyelerinizi almak istedim.
MSI GeForce RTX 5070 12g Ventus 2X OC whıte GDDR7 192bit DLSS 4 Gaming (oyuncu) ekran kartı.
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming RAM (bellek)
Intel Core i5-14600KF 3.50GHz 14 çekirdek 20 MB L3 önbellek soket 1700 tray işlemci.
MSI MAG pano 100R pz white 4x120mm ARGB fan USB 3.2 ATX Tower Gaming (oyuncu) kasa.
MSI Pro B760M-P Intel B760 soket 1700 DDR5 6800(OC)MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart.
Sistem uyumlu. Benzer fiyatlara 9070 XT ekran kartı da seçilebilirdi, yüksek önbellek olması açısından işlemci seçimi AMD de olabilirdi. Tercih ve kullanım alanı meselesi tabi.

• 240 ve aşağısı sıvı soğutucu yerine fanlı kaliteli bir hava soğutucusu seçmeni tavsiye ederdim. 280 ve üzerine çıkmadığın sürece kaliteli hava soğutucuların performansları neredeyse aynı hatta daha iyi olabildiği gibi çok daha ucuz da oluyorlar.
  • Depolamanı 2TB'ye yükseltmen daha avantajlı olabilir. 1TB artık pek de yeterli değil, özellikle birden fazla oyun oynamak ve film, dosya vb. depolama yapmak istiyorsan.
  • İşlemci ve anakart olarak arkadaşın da söylediği gibi AMD tercih etmen çok daha iyi olur. AM5 tercih edersen gelecekte yükseltme şansın da olur.
  • Ram fiyatları ve gelecek konusunda değerlendirirsek 16 almanı önermiyorum. 32 almalısın çünkü 16 yeterli olmadığı gibi şimdi almazsan tekrar almak istediğinde 3-4 kat daha fazla para vermek zorunda kalabilirsin.
  • Ekran kartını hangi amaçla kullanmak istediğine bağlı olarak sadece oyun amaçlı ise 9070XT'de düşünebilirsin. Ancak program destekleri için de alıyorsan 5070 daha iyi olabilir.
  • Genel olarak sistem niteliklerini değerlendirirsek seçtiğin bilgisayar kasasına pek de eşdeğer değiller. Gerçekten bu kadar büyük bir kasaya ihtiyacın var mı? Daha uygun bir kasa seçimi yaparak arada artan parayı sistem parçalarını yükseltmek için kullanabilirsin.

• 240 ve aşağısı sıvı soğutucu yerine fanlı kaliteli bir hava soğutucusu seçmeni tavsiye ederdim. 280 ve üzerine çıkmadığın sürece kaliteli hava soğutucuların performansları neredeyse aynı hatta daha iyi olabildiği gibi çok daha ucuz da oluyorlar.
  • Depolamanı 2TB'ye yükseltmen daha avantajlı olabilir. 1TB artık pek de yeterli değil, özellikle birden fazla oyun oynamak ve film, dosya vb. depolama yapmak istiyorsan.
  • İşlemci ve anakart olarak arkadaşın da söylediği gibi AMD tercih etmen çok daha iyi olur. AM5 tercih edersen gelecekte yükseltme şansın da olur.
  • Ram fiyatları ve gelecek konusunda değerlendirirsek 16 almanı önermiyorum. 32 almalısın çünkü 16 yeterli olmadığı gibi şimdi almazsan tekrar almak istediğinde 3-4 kat daha fazla para vermek zorunda kalabilirsin.
  • Ekran kartını hangi amaçla kullanmak istediğine bağlı olarak sadece oyun amaçlı ise 9070XT'de düşünebilirsin. Ancak programlar destekleri için de alıyorsan 5070 daha iyi olabilir.
O sistemden vazgeçtim hocam.

İşlemci Soğutucu
1 x MSI MAG CORELIQUID A13 360 360mm Siyah işlemci Sıvı Soğutucu
Bu sistemi düşünüyorum sadece işlemci soğutucusunu değiştirdim sizce nasıl?

O sistemden vazgeçtim hocam.

İşlemci Soğutucu
1 x MSI MAG CORELIQUID A13 360 360mm Siyah işlemci Sıvı Soğutucu
Bu sistemi düşünüyorum sadece işlemci soğutucusunu değiştirdim sizce nasıl?
Soğutucu kötü değil. Ancak PSU'nun ne olduğunu öğrenmeden hazır hiçbir sistemin satın alınmasını önermezdim. Hazır sistemlerdeki en büyük sorun kâr elde etmek için PSU'yu olabildikleri en ucuzunu seçerek satmaya çalışırlar. Kalitesiz bir PSU tüm sistemine gelecekte zarar verebilecek potensiyele sahip.

Psu ne olduğunu yazmışlar şimdi gördüm. Bilinmeyen rastgele bir PSU olduğu gibi Bronze sertifikalı. PSU'da bilinmeyen bir marka ve Gold aşağısını önermezdim. Bilinen kendini kanıtlamış markalarda Silver olanlar da iyi olabilir fakat bilinmeyen marka + Bronze direkt sistemin yanma riskiyle almak demek oluyor.

Son düzenleme:
Soğutucu kötü değil. ancak PSU'nun ne olduğunu öğrenmeden hazır hiçbir sistemin satın alınmasını önermezdim. hazır sistemlerdeki en büyük sorun kâr elde etmek için PSU'yu olabildikleri en ucuzunu seçerek satmaya çalışırlar. Kalitesiz bir PSU tüm sistemine gelecekte zarar verebilecek potensiyele sahip.

PSU ne olduğunu yazmışlar şimdi gördüm. Bilinmeyen rastgele bir PSU olduğu gibi Bronze sertifikalı. PSU'da bilinmeyen bir marka ve Gold aşağısını önermezdim. Bilinen kendini kanıtlamış markalarda Silver olanlar da iyi olabilir fakat bilinmeyen marka + Bronze direkt sistemin yanma riskiyle almak demek oluyor.

Ne tavsiye edersiniz peki bu sistemi almak istiyorum bu şekilde PSU değiştirmek için de tüm parçaları topladım ama 108 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor.

Ne tavsiye edersiniz peki bu sistemi almak istiyorum bu şekilde PSU değiştirmek için de tüm parçaları topladım ama 108 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor.
Fiyat o şekilde yüksek çıkıyorsa yapabileceğin bir şey öncelikle yılbaşı indirimlerini bekleyerek alman ve hazır sistem alsan bile ardından da kaliteli bir PSU alarak içindekini değiştirmeni tavsiye ederdim. Tabii ki bu hazır sistemin oldukça uygun bir fiyata düşmesi durumunda geçerli.

Fiyat o şekilde yüksek çıkıyorsa yapabileceğin bir şey öncelikle yılbaşı indirimlerini bekleyerek alman ve hazır sistem alsan bile ardından da kaliteli bir PSU alarak içindekini değiştirmeni tavsiye ederdim. Tabii ki bu hazır sistemin oldukça uygun bir fiyata düşmesi durumunda geçerli.

Hocam cuma indirimlerini yakalamaya çalışacağım şu an biraz daha baktım hazır sisteme sıcak bakmayan insanlar var PSU harici bir sıkıntı çıkarırır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı