Cpu soğutucusu uyumu hakkında...

Zosfer

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
2 Gün önce işlemcinin stok soğutucusunun kablosunu çıkardım. Sonra geri taktım, ama bir delik kaydırdım yanlışlıkla. Bu sırada pc çalışıyordu ve aniden güç kesti. Sonra ben tekrar açtım pc'yi ama soğutucunun fanı çalışmadı. 4 pinli girişi anakart üzerindeki başka bir bir girişe taktım yine çalışmadı. Fakat elimde bulunan kasa fanını, cpu fan girişine taktım çalıştı. Yani giriş bozuk değil çalışıyo ama fan göçtü. Dolayısıyla cpu ısısı yüksek derecelere ulaşmaya başladı. Yaklaşık 20 dk. içinde reset atıyordu kendine. Neyse soğutucunun üzerine 12 cm fanı bant vs. tutturarak :D bişekilde hallettik ama sıcaklık boşta 60'larda geziyo.

O yüzden yeni bir soğutucu almaya karar verdim ancak uyum konusunda emin değilim o yüzden size sormak istiyorum.

Anakartım: Biostar p4m900 m7 fe
b20071203.jpg

Almak istediğim soğutucu ise (Oc yapmayacağım)
Thermaltake Contac 21
VATAN COMPUTER - THERMALTAKE - CONTAC21 LGA775/1155/1156/1366 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1

İşlemcim ise: İntel Pentium Dual Core E2200 (Lga 775)
Kasam ise M-tech'in kıytırık bir kasası internette resmini bulamadım nasıl bir innetse
Ama dış ölçüleri şöyle

Uzunluk: 44,5 cm
Yükseklik: 41 cm
En ise: 18 cm

Bu kasaya yukarıdaki soğutucu uyar mı acaba?
Birde soğutucunun özelliklerinde Support 140W yazıyor. Bu ne demek oluyor?

Ek olarak psu fanı çok ses çıkarıyor. Onun içinde 8 cm fan almak istiyorum.
Almak istediğim fan:
VATAN COMPUTER - XIGMATEK - XSF SER

Alacağım fanı psu'ya lehimleyeceğim, psuda fan girişi yok yani. Fakat sıkıntı çıkar mı merak ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız Ancak işlemci soketinin yanında yer alan küçük kareler(adını bilmiyorum ama 3 tane yanyana olan- kondansatorlerin önündeki) kafamı karıştırdı. Soğutucunun ayakları ordaki deliklere nasıl oturacak? :) Psu konusuna gelince benim sıkıntım şu:
Fan havayı yeterince dışarıya vermezse n'olcak. Çünkü psunun fanı dışarıya bayağı sıcak hava üflüyor. Elimi uzattığımda bariz hissediyorum. Bir diğeri ise değiştirdiğim fanı taktığımda o fan ka rpm'de döncecek. Yani en düşük devirde mi en yüksek devirde mi bilemiyorum?

CPU sıcaklığına göre devri BIOS otomatik ayarlar genelde.

Üstad ben cpu fanını sormadım. Psu'nun fanı çok ses çıkardığı için yeni aldığım fanın kablolarını, psudaki eski fanın yerine lehimleyeceğim. İşte burda psuya takacağım fan düşük devirdemi döner yoksa yüksek devirdemi döner bilmiyorum. Onu öğrenmek istiyorum

Üstad ben cpu fanını sormadım. Psu'nun fanı çok ses çıkardığı için yeni aldığım fanın kablolarını, psudaki eski fanın yerine lehimleyeceğim. İşte burda psuya takacağım fan düşük devirdemi döner yoksa yüksek devirdemi döner bilmiyorum. Onu öğrenmek istiyorum

Alacağınız fanın RPM değerine göre değişir. Siz eski ve yeni fanın RPM değerlerini söyleyin, cevap verelim.

Alacağınız fanın RPM değerine göre değişir. Siz eski ve yeni fanın RPM değerlerini söyleyin, cevap verelim.

Eski fan kaç rpm dönüyor bilmiyorum. Sonuçta psunun içinde, üstündede kaç rpm olduğu yazmıyor.Yaklaşık 5 yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum. Sıfırdır kendisi. :D
Ama aldığım günden beri böyle sesi yüksek. Yani sonradan oluşmadı ses.
Alacğım fan 2200 rpm 36 cfm

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı