Arkadaşlar öncelikle merhaba,
2 Gün önce işlemcinin stok soğutucusunun kablosunu çıkardım. Sonra geri taktım, ama bir delik kaydırdım yanlışlıkla. Bu sırada pc çalışıyordu ve aniden güç kesti. Sonra ben tekrar açtım pc'yi ama soğutucunun fanı çalışmadı. 4 pinli girişi anakart üzerindeki başka bir bir girişe taktım yine çalışmadı. Fakat elimde bulunan kasa fanını, cpu fan girişine taktım çalıştı. Yani giriş bozuk değil çalışıyo ama fan göçtü. Dolayısıyla cpu ısısı yüksek derecelere ulaşmaya başladı. Yaklaşık 20 dk. içinde reset atıyordu kendine. Neyse soğutucunun üzerine 12 cm fanı bant vs. tutturarak
bişekilde hallettik ama sıcaklık boşta 60'larda geziyo.
O yüzden yeni bir soğutucu almaya karar verdim ancak uyum konusunda emin değilim o yüzden size sormak istiyorum.
Anakartım: Biostar p4m900 m7 fe
Almak istediğim soğutucu ise (Oc yapmayacağım)
Thermaltake Contac 21
VATAN COMPUTER - THERMALTAKE - CONTAC21 LGA775/1155/1156/1366 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1
İşlemcim ise: İntel Pentium Dual Core E2200 (Lga 775)
Kasam ise M-tech'in kıytırık bir kasası internette resmini bulamadım nasıl bir innetse
Ama dış ölçüleri şöyle
Uzunluk: 44,5 cm
Yükseklik: 41 cm
En ise: 18 cm
Bu kasaya yukarıdaki soğutucu uyar mı acaba?
Birde soğutucunun özelliklerinde Support 140W yazıyor. Bu ne demek oluyor?
Ek olarak psu fanı çok ses çıkarıyor. Onun içinde 8 cm fan almak istiyorum.
Almak istediğim fan:
VATAN COMPUTER - XIGMATEK - XSF SER
Alacağım fanı psu'ya lehimleyeceğim, psuda fan girişi yok yani. Fakat sıkıntı çıkar mı merak ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
2 Gün önce işlemcinin stok soğutucusunun kablosunu çıkardım. Sonra geri taktım, ama bir delik kaydırdım yanlışlıkla. Bu sırada pc çalışıyordu ve aniden güç kesti. Sonra ben tekrar açtım pc'yi ama soğutucunun fanı çalışmadı. 4 pinli girişi anakart üzerindeki başka bir bir girişe taktım yine çalışmadı. Fakat elimde bulunan kasa fanını, cpu fan girişine taktım çalıştı. Yani giriş bozuk değil çalışıyo ama fan göçtü. Dolayısıyla cpu ısısı yüksek derecelere ulaşmaya başladı. Yaklaşık 20 dk. içinde reset atıyordu kendine. Neyse soğutucunun üzerine 12 cm fanı bant vs. tutturarak
O yüzden yeni bir soğutucu almaya karar verdim ancak uyum konusunda emin değilim o yüzden size sormak istiyorum.
Anakartım: Biostar p4m900 m7 fe

Almak istediğim soğutucu ise (Oc yapmayacağım)
Thermaltake Contac 21
VATAN COMPUTER - THERMALTAKE - CONTAC21 LGA775/1155/1156/1366 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1
İşlemcim ise: İntel Pentium Dual Core E2200 (Lga 775)
Kasam ise M-tech'in kıytırık bir kasası internette resmini bulamadım nasıl bir innetse
Ama dış ölçüleri şöyle
Uzunluk: 44,5 cm
Yükseklik: 41 cm
En ise: 18 cm
Bu kasaya yukarıdaki soğutucu uyar mı acaba?
Birde soğutucunun özelliklerinde Support 140W yazıyor. Bu ne demek oluyor?
Ek olarak psu fanı çok ses çıkarıyor. Onun içinde 8 cm fan almak istiyorum.
Almak istediğim fan:
VATAN COMPUTER - XIGMATEK - XSF SER
Alacağım fanı psu'ya lehimleyeceğim, psuda fan girişi yok yani. Fakat sıkıntı çıkar mı merak ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.