CPU temel hızı değişti

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bugün oyunlarda kastığını fark ettim lakin daha 1 gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Görev yöneticisinden baktığım zaman işlemci temel hız 2.49 olarak değişmiş ve kesinlikle bu hızı aşmıyor. Programlarla denedim BIOS'u sıfırladım lakin değişmedi. Güç planını da değiştirdim ama olmadı. Ne yapmam gerekiyor.

Zaten bu oyun için değil bu normalde de böyle oyunda da.

Sistem boştayken 2.5GHz çalışması normal yük altında tek çekirdeği 3.1GHz'ye çıkıyor olması lazım? Eğer çıkmıyorsa BIOS son sürüme güncelleyip ayarlarda Core Boost ya da Turbo Boost gibi ayar olması lazım onu aktif etmen gerek. Eğer olmaz ise yapacak bir şey yok BIOS ekranınızı görmediğim sürece şunu bunu yap demek doğru olmaz.

Sistem boştayken 2.5GHz çalışması normal yük altında tek çekirdeği 3.1GHz'ye çıkıyor olması lazım? Eğer çıkmıyorsa BIOS son sürüme güncelleyip ayarlarda Core Boost ya da Turbo Boost gibi ayar olması lazım onu aktif etmen gerek. Eğer olmaz ise yapacak bir şey yok BIOS ekranınızı görmediğim sürece şunu bunu yap demek doğru olmaz.
En yakın sürede göndericem ama şunuda demek isterim ki BIOS'ta öyle bir ayar yok.
Biraz geç oldu kusura bakma ama BIOS Ayarlarım böyle:
20200505_161436.jpg
20200505_161448.jpg
20200505_161454.jpg
20200505_161459.jpg

Son olarakta şöyle bir sıkıntı ortaya çıktı.

Dosya Ekleri

• işlemcihata.PNG
    işlemcihata.PNG
    14 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
En yakın sürede göndereceğim ama şunuda demek isterim ki BIOS'ta öyle bir ayar yok.
Biraz geç oldu kusura bakma ama BIOS ayarlarım böyle:Eki Görüntüle 554303Eki Görüntüle 554304Eki Görüntüle 554305Eki Görüntüle 554306
Son olarak da şöyle bir sıkıntı ortaya çıktı.

Maalesef BIOS'u son sürüme güncellemek dışında pek yapabileceğiniz bir şey yok internetten program bulup hız sabitleme gibi şeyler yapabilirsiniz ama önermem. Pek ellemeyin işlemci zorlandığı vakit hızını yükseltecektir pek sıkıntı etmenize gerek yok.

Maalesef BIOS'u son sürüme güncellemek dışında pek yapabileceğiniz bir şey yok internetten program bulup hız sabitleme gibi şeyler yapabilirsiniz ama önermem. Pek ellemeyin işlemci zorlandığı vakit hızını yükseltecektir pek sıkıntı etmenize gerek yok.
Bulamadım bir türlü ama. Mümkünse sende arayabilir misin ? Markası ve ürün modeli Lenovo Z510. Birde işlemci zorlandığı zaman yükseltmiyor sabit. 2.49 aşağıda düşmüyor yukarıda çıkmıyor.

Bulamadım bir türlü ama. Mümkünse sende arayabilir misin? Markası ve ürün modeli Lenovo Z510. bir de işlemci zorlandığı zaman yükseltmiyor sabit. 2.49 aşağıda düşmüyor yukarıda çıkmıyor.

HMM Prime 95 torture test ile işlemciyi ağır yüke sokup test esnasında CPU-Z gibi program ile frekans değerlerine bakmanı öneririm işlemcin 2.5GHz fabrika çıkışlı ana değeri 3.1GHz oluyorsa oda sadece tek çekirdeğidir diğer çekirdeği daha az frekansta çalışır eğer hiçbir çekirdekte yükselmiyorsada yapacak bir şey yok hocam :) pek kurcalamaya gerek yok heleki laptopsa kalsın derim.

Şimdi ThrottleStop adlı programdan teste soktum 2.99 GHz'yi gördü lakin yine 3.0 GHz barajını aşamadı onun dışında büyük ihtimallen görev yöneticisi bozulmuş duruyor çünkü orada hala sabit 2.49 GHz lakin neden 3.0 GHz'yi aşamadı anlamıyorum.

Şimdi ThrottleStop adlı programdan teste soktum 2.99 GHz'yi gördü lakin yine 3.0 GHz barajını aşamadı onun dışında büyük ihtimallen görev yöneticisi bozulmuş duruyor çünkü orada hala sabit 2.49 GHz lakin neden 3.0 GHz'yi aşamadı anlamıyorum.

3.1GHz sadece tek çekirdek içindir tüm çekirdekler 2.9GHz çalışıyor olabilir. Bunda bir sorun yoktur.

Son düzenleme:
Bir sıkıntı görünmüyor gerek yok :)
Tamamdır, yardımın için teşekkürler. Konu kapatılsın lütfen.
Konu kapatılsın dedim ama yine bir problem oluştu oyun performansı acayip derecede düşük. Ne yapmam gerek bilen bir arkadaş yok mu ?
Bilgisayarı tamire gönderdim geri geldi sorun çözülmüştü, aklımda kalan tek soru bu sorun LOL oynarken başıma geldi ve 2. bilgisayarımda da aynı sorun oldu. Şimdi bu tamir olan bilgisayara (format atıldı eski bir Windows sürümünde o yüzden kararsız kaldım) LOL yüklesem yine aynı sorunu yaşar mıyım ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı