CPU Turbo Boost açıkken cızırtı yapıyor

Meliko24

Hectopat
Daha fazla  

Lenovo Ideapad 3 81Y400LPTx

• "Intel Core i5-10300h" işlemci Turbo Boost açıkken özellikler geceleri olmak üzere bilgisayar boşta dahi olsa cızırtı yapıyor ve beni rahatsız ediyor.
  • Turbo Boost'u kapadığımda yani işlemci hızını güç ayarlarından %99'a çektiğimde ise ses neredeyse 0'a iniyor. Ama tabii ki performanstan ödün vermiş oluyorum.
asıl sorum bunu çözmenin herhangi bir yolu var mı? her seferinde güç planlarını değiştirmek bu kadar para vermişken canımı sıkıyor.

(Dipnot: Oyun anlamında F/P PC'si fakat bunun gibi sorunları var tabii ki birazda şans meselesi)

Lenovo Ideapad 3 81Y400LPTx

• "Intel Core i5-10300h" işlemci Turbo Boost açıkken özellikler geceleri olmak üzere bilgisayar boşta dahi olsa cızırtı yapıyor ve beni rahatsız ediyor.
  • Turbo Boost'u kapadığımda yani işlemci hızını güç ayarlarından %99'a çektiğimde ise ses neredeyse 0'a iniyor. Ama tabii ki performanstan ödün vermiş oluyorum.
asıl sorum bunu çözmenin herhangi bir yolu var mı? her seferinde güç planlarını değiştirmek bu kadar para vermişken canımı sıkıyor.

(Dipnot: Oyun anlamında F/P PC'si fakat bunun gibi sorunları var tabii ki birazda şans meselesi)

En yüksek işlemci durumunu düşürdüğün zaman fan sesinde azalma meydana geliyorsa fan da bir sorun olabilir.

Güncelleme,
Sorun tamamen bobin cızırtısı.
Fan falan hikaye.
Turbo Boost kapatınca ve şarjdan çıkarınca kesiliyor ses.
+O zamanlar sıfır olduğu için üstüne düşmüştüm ama şu anda gram umurumda değil çözümü tamamen donanımsal arkadaşlar şans işi çok rahatsız etmiyorsa çok takmayın.
+ Zamanla cızırtının şiddeti azaldı.

Güncelleme,
Sorun tamamen bobin cızırtısı.
Fan falan hikaye.
Turbo Boost kapatınca ve şarjdan çıkarınca kesiliyor ses.
+O zamanlar sıfır olduğu için üstüne düşmüştüm ama şu anda gram umurumda değil çözümü tamamen donanımsal arkadaşlar şans işi çok rahatsız etmiyorsa çok takmayın.
+ Zamanla cızırtının şiddeti azaldı.

Aynı sorun bende de var fakat aşırı sessiz bir ortamda ve fanlar durmuşken bu ses duyuluyor. Turbo Boost açıkken fare imleci hareket ettirildiğinde ses daha belirgin hale geliyor. Çıkan sesi azaltmak için oyun oynamadığım zamanlar güç planını dengelide tutuyorum. Yüksek performans ve nihai performansta cızırtı sesinde bir süreklilik var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı