CPU Undervolt işe yarar mı?

Mehmet Efe0

Kilopat
Yer
Osmaniye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB
Acer Aspire 7 kullanıyorum. İşlemcim BF1'de yüzde 30-40 kullanımda 95 derecenin üstüne çıkıyor ve sürekli drop yiyorum. Normalde 120+ FPS alırken 10-15'lere düşüyor Diğer oyunlarda da bu durum mevcut. Laptop daha 1 yıllık ama çok ısınıyor ve fanın birinden ses geliyor. Macun yenileme ve fan sorununu yakında çözeceğim ama idare etmem için işlemciye undervolt yapmak fayda sağlar mı? En azından 90 derecenin altına düşsün.

HP var bende ben fanları otomatik maksimuma ayarlıyorum sen de deneyebilirsin. Benim de 91 dereceye falan çıkıyor. Bu arada kaç aydır 90 derecelerde kullanıyorsun ben korktuğum için oyunları kapattım 85-90 derecede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt ısınmayı azaltmak ve genelde güç tasarrufu için yapılan bir işlem fakat son nesil Intel işlemcilere "Plundervolt Vulnerability" yüzünden doğrudan voltaj düşürme uygulanamıyor.

İşlemci modeli ve nesli uygunsa ısıları düşürmek için yapılabilir.

Bunun haricinde termal macun yenilemek, laptop altına ekstra yükseltici koymak ve cihaz temizliği yapmak ısıları düşürmek için işe yarar yöntemlerdendir.

Acer Aspire 7 kullanıyorum. İşlemcim BF1'de yüzde 30-40 kullanımda 95 derecenin üstüne çıkıyor ve sürekli drop yiyorum. Normalde 120+ FPS alırken 10-15'lere düşüyor Diğer oyunlarda da bu durum mevcut. Laptop daha 1 yıllık ama çok ısınıyor ve fanın birinden ses geliyor. Macun yenileme ve fan sorununu yakında çözeceğim ama idare etmem için işlemciye undervolt yapmak fayda sağlar mı? En azından 90 derecenin altına düşsün.
Aynı laptop bende de var. Aşırı ısınma ve fps drop sorunu vardı. Ekran kartı 30w üstüne çıkmıyordu. Servise gönderdim fanlar değişti. Sonrasında problem çözülmüştü. Yine bakım istiyor yakın zamanda göndereceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı