CPU uzatma kablosu bu şekilde çalışır mı?

Griffith

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, herkese iyi yıllar dilerim. PSU kablom anakartın işlemci beslemesine yetişmediği için eski bir PSU'nun işlemci kablosunu güç kaynağından havya ile söktüm. Sorum şu ki bunu görseldeki gibi takıp kullanabilir miyim? Herhangi bir sorun yoksa ayrı 4 pin kablo daha var onu da diğer 4 pine takacağım. Bu şekilde olmuyorsa siyah kablonun baş tarafını kesip direk kabloları mı lehimlemeliyim? Teknik bilgim biraz var ama fazla değil. O yüzden sizlere danışmak istedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20221231_215849999.jpg
    IMG_20221231_215849999.jpg
    239,8 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_20221231_220131.jpg
    IMG_20221231_220131.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20221231_215919183.jpg
    IMG_20221231_215919183.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 57
El yapımı patlıyıcı (!)

Şaka bir yana bence kablonun oynaması çıkması ihtimali yüzünden yapmaya değmez.

Kablo çıkarsa en fazla ne olabilir ki? Bilgisayar kapanır sanırım.

Çalışmasına çalışır ama risk seviyesi çok çok yüksek. Bence hiç bu şekilde deneme yapmayın. Dişi-erkek soketi bulunduran bir uzatma kablosu almanız daha doğru olacaktır.

Mesela ne gibi bir risk? Kablo için link atabilirseniz bakabilirim.

Risk alıp denedim şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor xd.

Son düzenleme:
Kabloların yerinden oynamasıyla kablolar arasında veya kablo çevresindekilerle ark yapabilir. Bundan ötürü hiç olmadık yerde bilgisayar da kapanabilir, anakart veya diğer bileşenlerde de sorun çıkarabilir. Bu şekilde kullanmaktansa uygun bir soket bularak elinizdeki kabloyu kullanmanız veya uzatma kablosu almanız daha doğru olacaktır. Böyle bir kabloya hiç ihtiyacım olmadığı için bir öneride bulunamayacağım.

Kabloların yerinden oynamasıyla kablolar arasında veya kablo çevresindekilerle Ark yapabilir. Bundan ötürü hiç olmadık yerde bilgisayar da kapanabilir, anakart veya diğer bileşenlerde de sorun çıkarabilir. Bu şekilde kullanmaktansa uygun bir soket bularak elinizdeki kabloyu kullanmanız veya uzatma kablosu almanız daha doğru olacaktır. Böyle bir kabloya hiç ihtiyacım olmadığı için bir öneride bulunamayacağım.

Kabloların ucu zor girdiği için çıkması daha zor o yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kabloların ucu zor girdiği için çıkması daha zor o yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum.

Aslında kabloya uygun bir soket bulabilirsem ondan almayı düşünüyorum. Araştırmam gerekli.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı