CPU Valorant oynanırken 85 derece oluyor

Thermal Grizzly'nin hangi modelini karşılaştırdınız? Tg Kryonaut daha iyi çünkü normalde MX-6'ya göre.

Bir videoda görmüştüm o yüzden dedim ve çoğunluk MX6 diyor. Çok önemi yok açıkçası yoğurt sürer geçerim işlemciye:D

Edit:
Tanıdığım bir abiden yardım aldım ve gene birşey değişmedi.
10 dakika içerisinde işlemci 79-84 derecelerde geziyor %23 kullanımla
Ekran kartı da +70 derece oluyor elimi 2 saniye tuttuğumda elim resmen yanıyor bir çözüm bulamadım son 3 ayda yapmaya başladı. Sorunun işlemci macunun da olduğunu düşündüm ama oda değilmiş elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum.
Ve bu sıcaklığı Valorant gibi saçma sapan bir oyunda alıyorum yani 8-9 saat açık kalıp bu ısılara ulaşsa anlarım ama 10 dakika içinde 84 dereceyi görmesi pek hoş değil. İnsanların kullandığı işlemci benimkinden 2 kat daha kötü ona rağmen 58-61 derecelerde geziyor.

Bir videoda görmüştüm o yüzden dedim ve çoğunluk MX6 diyor. Çok önemi yok açıkçası yoğurt sürer geçerim işlemciye:D

Edit:
Tanıdığım bir abiden yardım aldım ve gene birşey değişmedi.
10 dakika içerisinde işlemci 79-84 derecelerde geziyor %23 kullanımla
Ekran kartı da +70 derece oluyor elimi 2 saniye tuttuğumda elim resmen yanıyor bir çözüm bulamadım son 3 ayda yapmaya başladı. Sorunun işlemci macunun da olduğunu düşündüm ama oda değilmiş elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum.
Ve bu sıcaklığı Valorant gibi saçma sapan bir oyunda alıyorum yani 8-9 saat açık kalıp bu ısılara ulaşsa anlarım ama 10 dakika içinde 84 dereceyi görmesi pek hoş değil. İnsanların kullandığı işlemci benimkinden 2 kat daha kötü ona rağmen 58-61 derecelerde geziyor.
İşlemci ne kadar kötüyse o kadar sıcak olmalı gibi bir durum yok tam tersi sahip olduğun işlemci güçlü olduğu için soğutması çok zor oluyor. Pompa devrin nedir? Sanki bana sorun sıvı soğutmanın yetersizliği gibi geldi. Sıvı soğutmanda bir sorun olabilir. Bende daha yeni MX-6 termal macun yenilemesi yaptım 5900x işlemcime. 240mm sıvı soğutmaya sahibim ve bu sıcaklara rağmen 70 dereceleri geçmiyor genelde oyunlarda. Üstelik kasam küçük ve seninki kadar havadar değil. Sadece yan camı çıkardığımda bile baya fark ediyor ve 60-65 dereceleri geçmiyor.

İşlemci ne kadar kötüyse o kadar sıcak olmalı gibi bir durum yok tam tersi sahip olduğun işlemci güçlü olduğu için soğutması çok zor oluyor. Pompa devrin nedir? Sanki bana sorun sıvı soğutmanın yetersizliği gibi geldi. Sıvı soğutmanda bir sorun olabilir. Bende daha yeni MX-6 termal macun yenilemesi yaptım 5900X işlemcime. 240mm sıvı soğutmaya sahibim ve bu sıcaklara rağmen 70 dereceleri geçmiyor genelde oyunlarda. Üstelik kasam küçük ve seninki kadar havadar değil. Sadece yan camı çıkardığımda bile bayağı fark ediyor ve 60-65 dereceleri geçmiyor.

İlk zamanlarda kesinlikle ısınma problemi yoktu bu son 3 ayda yapmaya başlayınca sanırsam macun bitti o yüzden yapıyor diye düşündüm ama macundan kaynaklı bir şey değilmiş.
Geriye iki tane seçenek kalıyor.
1.temizlenmesi lazım veya havalar ciddi anlamda sıcak bu yüzden oluyor ama başka insanların bu havada bile CPS'u bak 65i görürken benim cpum 85'lerde geziyor o yüzden bunu eledim.
2.ciddi bir problem söz konusu ama ne bilmiyorum bu hafta veya sonraki hafta bilgisayarcıya götüreceğim ama götürdügümde içindeki parçaları başka bir parça ile değiştirir diye korkuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı