CPU ve anakart değişimi sonrası bilgisayar yeniden başlayıp duruyor

goffulw

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Hyprex 2x8 3200 MHz ram
SSD veya HDD modeli
Kingstom 450 gb sadece hardisk 1 tb
Ekran kartı
Nvidia gtx 1660
Anakart
Msi B550 gaming plus
İşlemci
Amd ryzen 7 5700x
Bundan 1 hafta önce hiçbir sorunum yoktu fakat yeni işlemci anakart aldıktan sonra USB'den PC formatladım gereken bütün sürücüleri indirdim BIOS güncelledim olmadı 15 dk da bir neredeyse bazen aynı anda 3 kere yeniden başlıyordu başlarken de VGA ışığı yanıp dönüyordu bazen oda olmuyordu sonra Windows düzgün yüklenemiyor hatası verdi bir daha formatladım USB'den sorun hala çözülmedi. Eski sistem: GTX 1660 16 GB RAM 3200 MHz i5 9400F MSI B350 Pro VDH Plus şu galiba pek hatırlamıyorum 650 wat 80 Plus yeni sistem GTX 1660 16 GB RAM 3200 MHz AMD Ryzen 7 5700X MSI B550 Gaming Plus 650 watt 80 Plus monitör 144 Hz 1 ms ancak işlerimi yapamıyorum acilen çözmem lazım.

Bundan 1 hafta önce hiçbir sorunum yoktu fakat yeni işlemci anakart aldıktan sonra USB'den PC formatladım gereken bütün sürücüleri indirdim BIOS güncelledim olmadı 15 dk da bir neredeyse bazen aynı anda 3 kere yeniden başlıyordu başlarken de VGA ışığı yanıp dönüyordu bazen oda olmuyordu sonra Windows düzgün yüklenemiyor hatası verdi bir daha formatladım USB'den sorun hala çözülmedi. Eski sistem: GTX 1660 16 GB RAM 3200 MHz i5 9400F MSI B350 Pro VDH Plus şu galiba pek hatırlamıyorum 650 wat 80 Plus yeni sistem GTX 1660 16 GB RAM 3200 MHz AMD Ryzen 7 5700X MSI B550 Gaming Plus 650 watt 80 Plus monitör 144 Hz 1 ms ancak işlerimi yapamıyorum acilen çözmem lazım.
B350 ile i5 9400F'i nasıl kullandın?

Sorun Windows'tan ya da diğer yazılımlardan kaynaklı görünmüyor.
Termal macun işlemi yaptınız mı? Düzgün yapamamış/oturtamamış olabilirsiniz.
Tekrar yapmanız halinde düzelebilir.
Diğer donanımları ve bağlantı kablolarını da sök tak yaparsanız check etmiş olursunuz.

termal macun işlemi yaptınız mı? düzgün yapamamış/oturtamamış olabilirsiniz.
Diğer donanımları ve bağlantı kablolarını da sök tak yaparsanız check etmiş olursunuz.

Termal macun işlemi yaptım şu an iş yerindeyim akşam dönüş yapacağım yazdığınız için teşekkür ederim.

Ramleri tek tek takıp çalıştırır mısın?
geldiğimde yapıcağım.

Yok hiçbirini ikinci el almadım fakat bu anakart CPU değişimi sonrası böyle oldu PC yeniden başlatılınca anakartta VGA ışığı yanıyor beyaz anlamadım hiçbir şey dediklerinizin hepsini yapacağım.
Şimdi şöyle bir şey var, B350 dediğin kart amd destekliyor intel takamazsın. Yani sen hem anakartı hem işlemciyi aynanda değiştirip takmış olmalısın. Bu yüzden ikisinde de sorun olma ihtimali var.

Şimdi şöyle bir şey var, B350 dediğin kart AMD destekliyor Intel takamazsın. Yani sen hem anakartı hem işlemciyi aynı anda değiştirip takmış olmalısın. Bu yüzden ikisinde de sorun olma ihtimali var.

Anakart MSI de fakat B350 miydi hatırlamıyorum pek fakat i5 9400F kullanıyordum sonra AMD Ryzen 7 5700X aldım ve anakart MSI B550 Gaming Plus anakartı aldım sonra böyle oldu fakat dediğim gibi bu sorun olunca anakartta VGA ışığı yanıyor anlamadım.

RAM'leri tek tek takıp çalıştırır mısın?

Çalıştırdım şimdi bir sorun olmadı

termal macun işlemi yaptınız mı? düzgün yapamamış/oturtamamış olabilirsiniz.

Kanka denedim de yine kapandı azönce.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı