CPU ve GPU boştayken %100 çalışıyor

ozcanlar

Hectopat
Selamlar arkadaşlar.
Bilgisayarım Casper Excalibur G850.
Dün hiçbir sıkıntım yoktu. Bugün bilgisayarımı açtığımda rahatsız edici bir şekilde kasılmalar başladı. Bilgisayar boştayken İşlemci GPU %85 %95 gibi değerlerde geziyor. Faremi sağa sola hareket ettirmemle GPU değerleri yükseliyor ve bilgisayar kasıyor. Görev yöneticisinde GPU'yu kullanan programlar: "İstemci Sunucu Çalışma Zamanı İşlemi" ve "Masaüstü Pencere Yöneticisi".
Önceden böyle hiç olmuyordu. Oyunlarda FPS değerlerim düştü.
Bilgisayarı dosyalarımı saklayacak şekilde format attım ama düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 Gereksiz Servis ve Hizmetlerden Kurtulun
Şunu uygulayın bakalım. RS4 kullanmıyorsundur umarım?
Bu işlemleri yaptım. Yine devam etmekte.
RS4 den kastınız nedir. Anlamadım?

Şuan bilgisayarda hiç bir işlem gerçekleşmeyince GPU değerleri düşük. Ufak bir işlem yapılınca (Masaüstü arka planının değişmesi, fare hareketi, klasör açma gibi) GPU değerleri hemen yükseliyor(%85 ve yukarı), kasılıyor.
DDU ile Intel sürücüsü kaldırın. Sadece 1050Ti çalışsın bakalım. Onda da full kullanırsa Mining virüsü şüphesindeyim.
Mining virüsü olsa Nvidia yı kullanmaz mı?
Ayriyeten mining virüsü olsa GPU %100 görmem lazım şuan, eğer önceden yaşadığım durumda bu virüs bulaşmış ise normal olarak madencilikten dolayı ekran kartı ısınır. Bu yaşadığım süreçte ne önceden nede şimdi hiç bir şekilde bilgisayarım ısınmadı.
Yinede tavsiyenizi dinleyeceğim.

Son düzenleme:
Sorun %90 chipset sürücüsünden kaynaklanıyordur. Bütün güncel ekran kartı sürücülerini kurduktan sonra güncel chipset sürücüsünü de yükle, sorun büyük ihtimalle çözülür.

Eski sürücüyü denedim. Olmadı.
Oyunlarda intel ekran kartı ile açtığımda FPS 1 ile 6 arası, Nvidia GTX1050 ile açtığımda 30 ile 60 arası FPS alıyorum.

Bişey fark ettim. Bilgisayarı strese soktuğumda(Folding@home) CPU 0.79 GHz de çalışıyor. Boştada yük altındaykende.
Nvidia ekran kartı 0.1 GB bellek kullanmakta %5.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Benden tavsiye zaten forumda yazanlar sağ olsunlar çoğu çözümü söylemişler. Lakin kısa bir bilgi aktarayım hard disk taraması yaptır. Eğer normal yüklemene rağmen hard disk ve donanımda bir problem varsa yani donanım problemliyse ki bunu anlayamamış olabilirsiniz. Siz istediğiniz kadar yükleyin yazılımını sonuç değişmeyecektir. Ben hard disk kaynaklı olabileceği kanaatindeyim şu an, siz ihtiyaten taratın, çünkü tüm yazılım çipsetler hariç hard diske yazılır. Eğer hard disk bozuksa siz istediğiniz kadar doğru yükleme yapın hart disk bozuksa dosya yanlış ve bozuk yüklenebilir. Hard disklerinizi HDTune yada Burn in test programı kullanarak taratınız. Ben Burn in test programını öneriyorum neden mi? PC'nizi kapatmadan RAM'inizden tutunda tüm parçalarınıza kadar hepsini test eder. Test birkaç saat sürebilir parçanızın hızına ve gücüne göre değişir bu. Eğer geçtiyse Passed yazacaktır. Programı kullanmadan önce lisanslayın. Ekran kartında da sorun olabilir. Bence bunu bir deneyin derim. Eğer donanımda sorum varsa size belirtecektir.

Selamlar arkadaşlar.
Bilgisayarım Casper Excalibur G850.
Dün hiçbir sıkıntım yoktu. Bugün bilgisayarımı açtığımda rahatsız edici bir şekilde kasılmalar başladı. Bilgisayar boştayken İşlemci GPU %85 %95 gibi değerlerde geziyor. Faremi sağa sola hareket ettirmemle GPU değerleri yükseliyor ve bilgisayar kasıyor. Görev yöneticisinde GPU'yu kullanan programlar: "İstemci Sunucu Çalışma Zamanı İşlemi" ve "Masaüstü Pencere Yöneticisi".
Önceden böyle hiç olmuyordu. Oyunlarda FPS değerlerim düştü.
Bilgisayarı dosyalarımı saklayacak şekilde format attım ama düzelmedi.
İşlemciyi söküp tekrar takmayı dene.

Ozan Kardeşim şuan aynı sorun bende var format attım yine düzelmedi resmen o attığın resimdekinin her şeyi aynı aradan uzun zaman geçmiş illaki çözmüşsündür lütfen yaptıysan nasıl yaptığını anlat.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı