CPU ve GPU sıcaklık değerleri

Mrshuf

Hectopat
Katılım
21 Mayıs 2020
Mesajlar
134
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam dostlarım, yeni topladığım bilgisayarda boştayken GPU ve CPU 48-45 derece falan oluyor. LoL, Witcher oynarken ikisi 68-71 dereceyi görüyor. Bu değerler fazla mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizi, kasanızı belirtirseniz daha iyi olur. 70 bence çok fazla bir değer değil. 80 ve üzeri sıkıntı olur diye düşünüyorum.
 
İşlemci soğutucusunu stok mu kullanıyorsun bir de Intel mi AMD işlemci mi hangi ekran kartını kullanıyorsun belirtirsen yardımcı olabilirim. Bir de LoL oynarken işlemcin ve ekran kartın o kadar ısınamaz LoL işlemci ve ekran kartını kullanmayan bir oyun.
 
Değerler normal. Temizlik, bakım ve uygulama yönetimi yapmak bir miktar daha soğumasını sağlayabilir.
Değerler neye göre normal? Sistem belirtilmemiş ki.
Temizlik ve bakım yeni üründe gerekmez. Bu söylediğiniz uzun süre kullanılan bilgisayarlar için geçerli.
Son olarak iyi niyetinizden şüphem yok.
 
Değerler neye göre normal? Sistem belirtilmemiş ki.
Temizlik ve bakım yeni üründe gerekmez. Bu söylediğiniz uzun süre kullanılan bilgisayarlar için geçerli.
Son olarak iyi niyetinizden şüphem yok.
Boşta olan sıcaklık standart her kullanıcı için şu mevsimde normal. Bakım sadece termal macun yenilemek değil, kasanın hava akışına bakmayı, kablo düzenin akışa engel olup olmadığına bakmayı da içerir. Uygulama kontrolü zaten her sistemde gerekli. İyi niyetle alakası yok birazcık tecrübe kafi.
 
Oldukça normal. Ben "Valorant" gibi hafif bir oyunda Kahramanmaraş sıcağında 80 dereceyi görüyorum sen düşün.
 
İşte yeni bilgisayarda temizlik diyorsun ve biraz tecrübeyle sabit olması lazım bazı şeyler. 🤣
Dostum konuyu ne diye uzatıyorsun anlamıyorum, bu mesajın konu sahibine faydasıda yok. Temizlik, bakım gibi şeyler her daim önemlidir. Yazdığım mesajda herhangi bir yanlış bilgilendirme yok. Birazcık ''tecrübe'' şu mevsimde yaklaşık 50-70 derecelerde çalışan ''herhangi bir sistemin'' anormal olmadığını söylüyor. Aksi birşey söyleyeceksen tartışabiliriz. Ama biz tavsiyeleri iyi niyete göre değil varsa bilgi veya deneyime göre yapıyoruz. Yanlış olduğunu düşündüğün şeyler olursa raporlayabilir veya kaynak isteyebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı