CPU ve GPU sıcaklıkları normal mi?

vesteerie

Kilopat
RAM
XPG 16 GB RAM
Ekran kartı
Asus Dual GeForce RTX 3060 White OC 8GB GDDR6
İşlemci
I3 12100-F
Malum bu sıcakta bilgisayarın sıcaklık değeri çok artıyor, ekran kartım oyun oynarken en fazla 80'i görüyor. İşlemci 70 derecelerde dolaşıyor, kasam masamın üstünde cam kapak kapalı sıcaklık değerleri normal mi? Değilse nasıl bu değerleri düşürebilirim? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• gpu.PNG
    gpu.PNG
    59,8 KB · Görüntüleme: 38
  • cpu.PNG
    cpu.PNG
    16,8 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Malum bu sıcakta bilgisayarın sıcaklık değeri çok artıyor, ekran kartım oyun oynarken en fazla 80'i görüyor. İşlemci 70 derecelerde dolaşıyor, kasam masamın üstünde cam kapak kapalı sıcaklık değerleri normal mi? Değilse nasıl bu değerleri düşürebilirim? Teşekkürler.
Oyun oynar iken ise normal hocam.

Sistem boştayken 50'lere kadar düşüyor. Dediğim gibi sadece oyun oynarken 80'e çıkıyor. Toplam 4 fan var kasamda üçü önde birisi arkada işlemcinin stok fanı mevcut.
bu gayet normal endişelenmenize gerek yok

OCCT ile stres testi yapın ve sıcaklık değerlerini atın. Sistem sıcak çalışıyor gibi gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı