CPU Voltaj düşürmesi nasıl yapılmalı?

Safa Eldek

Hectopat
Daha fazla  
7700K işlemciye sahibim. Biraz araştırma yaptım bu sitede, youtube da ve yabancı sitenin birkaçında.

Öncelikle Thermaltake Versa N26 650W bir kasam var ve bu kasanın PSU'nun 80+ olup olmadığını bilmiyorum.

İkinci olarak 7700K işlemciyi kullanırken ani şekilde sıcaklık artışları yaşıyorum ve bunu AIDA64, AI Suite 3 gibi programlardan karşılaştırarak yaptım. Aynı zamanda render alırken ve oyunlarda 80-90°C aralığında bir sıcaklık alıyorum ve bir anda fırlıyor sıcaklıklar.

Arkadaşın biri yine bu forumda voltajı 1.200V'a sabitlettirdi ve tekrar render aldığımda derecenin 70-75°C'lere düştüğünü gördüm. Lakin aynı zamanda yavaş yavaş azaltmamı söyledi ve değeri 1.175'e çektim biraz kullandım ve mavi ekran aldım. Şimdi burada voltaj düşürme işlemine devam mı etmem gerekiyor? Yoksa 1.200V'da tutmam mı gerekiyor. Ben tam olarak nasıl optimize edeceğimi anlayamadım.

Aynı zamanda Youtube'dan izlediğim videolara göre belirli bir voltaj altına çok inince de optimizasyon bozuluyormuş. Yabancı bir arkadaştan dinledim ve 1.100V'a sabitlediğini gördüm. Optimum olarak o bu değeri belirlemiş. Altına inince optimizasyon bozuluyormuş.

Ben bu oranı nasıl ayarlamalıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık için voltaj düşürmenize gerek yok. Bir önceki konuda zaten problemin neyde olduğunu söyledim. Çekirdek voltaj değerini defaulta çekin ve overclock yapmayacaksanız çekirdek voltajıyla oynamayın. Bir önceki konuda belirttiğim işlemleri gerçekleştirin. Sıcaklık yine aynı değerlerde olursa farklı yöntemler önereceğim.

Sıcaklık için voltaj düşürmenize gerek yok. Bir önceki konuda zaten problemin neyde olduğunu söyledim. Çekirdek voltaj değerini defaulta çekin ve overclock yapmayacaksanız çekirdek voltajıyla oynamayın. Bir önceki konuda belirttiğim işlemleri gerçekleştirin. Sıcaklık yine aynı değerlerde olursa farklı yöntemler önereceğim.
Tekrar Merhaba :)

Farklı bir açıdan yaklaşırsam belki başka bir problem çıkar mı diye başka bir konu açmıştım. Onu da deneyeceğim elbette. Teşekkürler tekrar.

Tekrar Merhaba :)

Farklı bir açıdan yaklaşırsam belki başka bir problem çıkar mı diye başka bir konu açmıştım. Onu da deneyeceğim elbette. Teşekkürler tekrar.
Şuan sizin overclock ile işiniz olmadığı için stok değerleri değiştirmeniz işlemcinin stabilitesini bozmaktan öteye geçmeyecek. Ayarları defaulta çekmeyi unutmayın. Kolay gelsin.

Şuan sizin overclock ile işiniz olmadığı için stok değerleri değiştirmeniz işlemcinin stabilitesini bozmaktan öteye geçmeyecek. Ayarları defaulta çekmeyi unutmayın. Kolay gelsin.
Şuanda hiç birşey değiştirmeden yaptığım test. Bunu bir yorumlayabilir miyiz?
boştayken.png
yük altında.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı