Fearless0600
Decipat
Daha fazla
Hocam senin cihazın RAM'ı arttırılamaz ki. Senin cihazın 8 GB RAM lehimli. Yani anakarta çakılı RAM var. Neden baştan belirtmedin ki cihazı. Benim de hiç sormak aklıma gelmedi. Bak Lenovo PSREF üzerinden sorgulayınca tüm özellikler çıkıyor. O cihazda lehimli RAM var. Sen o aldığın RAM'ı nereye taktın. Takamazsın ki normalde.
CPU Z de 1600MHz gösterilen değer 3200 MHz demek. 2 katını al. Benim cihazında 4800 DDR 5 RAM var. CPU Z de 2400 MHz görünüyor.
Ama senin cihazın RAM lehimli onu hiçbir şekilde arttıramazsın. Sen nasıl taktın aldığın RAM'ı. Boşta yuva olmaması lazım.
Ha gerçi bak alttaki yeri yeni gördüm. 1 tane lehimli RAM var. 1 tanede yuva mevcutmuş pardon.
Laptopun modeli bu Lenovo Ideapad 1 82R40070TX Notebook. RAM'i taktik 5 dakika sonra mavi ekran verdi...
Anlamıyorum MHz değerleri aynı CL değerleri aynı senin attığınla üründe de sıkıntı olduğunu sanmıyorum Amazon'dan sipariş ettim. BIOS otomatik olarak benim RAM'in MHz'ini kısmış olabilir mi? Attığım SS de 1600 MHz gözüküyor çünkü. Anlamadım. Sistem bilgisinden bakınca da RAM de 3200 mt/s gibi bir değer var.
CPU Z de 1600MHz gösterilen değer 3200 MHz demek. 2 katını al. Benim cihazında 4800 DDR 5 RAM var. CPU Z de 2400 MHz görünüyor.
Ama senin cihazın RAM lehimli onu hiçbir şekilde arttıramazsın. Sen nasıl taktın aldığın RAM'ı. Boşta yuva olmaması lazım.
Ha gerçi bak alttaki yeri yeni gördüm. 1 tane lehimli RAM var. 1 tanede yuva mevcutmuş pardon.