Çözüldü CPU-Z'de 4GB, BIOS ve Windows'ta 2GB

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Murat5

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba. Bu sabah bu ramleri aldım. 5-5-5-18 800Mhz, 2x2GB

5fsr.jpg

Kingston 5-5-5-15 667Mhz 2x1GB ramlerimi söküp taktım. Bilgisayar sorunsuz çalışıyor fakat CPU-Z haricinde her yerde bilgisayarda 2GB ram yüklü gözüküyor. Corsair'in sitesinde yazdığına göre destekleyen anakartta Dual -Channel çalışma garantisi varmış bu ramlerin. Benim anakartım Dual-Channel değil. Yine de 4GB olarak kullanamaz mıyım?

Ekleme: Amacım 8800 GTS'i darboğazdan kurtarmaktı, ilk etapta E2160'ı E6700 ile değiştirdim fakat hala Windows deneyimi dizininde ekran kartım işlemciden çok daha iyi gözüküyor. Ama anakartıma takabileceğim en iyi işlemci de buydu. Ram'i yükselteyim de yaklaşsın dedim bir şey değişmedi eskisiyle aynı gösteriyor.

- - - Güncellendi - - -

BIOS'ta da 2047MB gösteriyor. İşletim sisteminden olabilir mi yine de?

Ekleme: Amacım 8800 GTS'i darboğazdan kurtarmaktı, ilk etapta E2160'ı E6700 ile değiştirdim fakat hala Windows deneyimi dizininde ekran kartım işlemciden çok daha iyi gözüküyor. Ama anakartıma takabileceğim en iyi işlemci de buydu. Ram'i yükselteyim de yaklaşsın dedim bir şey değişmedi eskisiyle aynı gösteriyor.

- - - Güncellendi - - -

BIOS'ta da 2047MB gösteriyor. İşletim sisteminden olabilir mi yine de?
64 bitlik bir sisteme geçmeniz gerekmekte. Windows 8.1 hiçte fena olmaz.

Söktüğüm bellek 1 + 1 GB, Taktığım bellek 2 + 2 GB. Tekini söktüm yine 2 GB, ikisini birlikte taktım yine 2 GB gösteriyor.

- - - Güncellendi - - -

Şimdi yerlerini değiştirdim, BIOS'ta 4069 MB Installed diyor, Windows kullanılabilir kısıma 2,94 GB diyor. Tamam fakat ikisini de ellediğimde sıcaktı ve CPU-Z de 4 GB olduğunu söylüyordu. Bu yüzden yerlerini değiştirmeyi düşünmemiştim? :confused:

64bit yükledim ve bu seferki 2,94GB durumu devam ediyor.

Tapatalk'tan yükledim fakat gelmemiş resimler, şimdi yüklüyorum, gözüküyor mu?

6rls.jpg

msfd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
On Board ekran kartımı kullanıyorsunuz ? Veya ekran kartınız paylaşımlı mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı