CPU'da ani sıcaklık değişimleri

mzgulter

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2017
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Asus GL553vd dm066 modelini aldım. GTX1050 ekran kartı var. En düşük ayarlarda PUBG'de fişe taktığım zaman CPU sıcaklığı 80-85°C'lerde geziyor. Pilde 70-75°C, boşta ise 45-50°C arasında oluyor. Ve bir anda 9-10°C anında inip anında çıkıyor. Bu normal midir?Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop olduğu için normal. Evinde petek falan yanıyorsa bunlar da etkiler altına soğutucu alman lazım. Sol tarafında soğutma var ama sağ tarafında onun soğutucu yok DWD ROM yeri var. Aynı laptop ablamda var o yüzden biliyorum ama ona hiç oyun yükleyip denemedik muhasebe programları için kullanıyor.
 
Laptop o kadar ısınmıyor bir sıkıntı olmasın bendede Acer var daha 70 dereceyi geçirtemedim ısıda o kadar da oyun yüklü.
 
Değerler normal.

İleride işlemci ısınmasından ötürü hızlarda düşme olursa gelişmiş güç ayarlarında işlemci maks. çalışma yüzdesini %10-20 düşürürsün dengeler. Downclock istemiyorsan da Intel XTU ile voltaj ayarı yapmayı denersin, işlemcin destekliyor olabilir i7 olduğu için.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı