CPU'nun fazla ısınması - 90-100 derece

baran demirel

Hectopat
Merhabalar.
Öncelikle olayı en baştan anlatayım. Pc açık kalmıştı ve tekrar başına oturduğumda masaüstünde kasma oluyordu. Kapatıp tekrar açtığımda "CPU over temperature error" hatası verdi ve bios'a yönlendirdi. Sonra kapatıp soğumasını bekledim. Bir sorun olmadan açıldı fakat sıcaklığını kontrol ettiğimde boştayken 50-60, oyuna girdiğimde ise 90 a hatta 100 ulaştığını gördüm cpu corelarının.
Araştırdığımda termal macun değiştirmem gerektirdiğini anladım. 3 yıl oldu pc yi alalı hiç değiştirmedim şimdiye kadar. Sonra bilgisayarcıya götürdüm kendisi yoktu suriyeli bir eleman termal macunu değiştirdi. Fakat normalde hiç kasma olmazken (ısınma olmasına rağmen) termal macunu değiştirdikten sonra masaüstünde kasmalar olmaya, oyunları oynamamaya başladım.
Bugün kasayı açtım adam termal macunu her tarafa taşırmış. Onu temizledim, sıvı soğutmanın fanını, radyatörünü temizledim. Asus programında TPU açıktı onu kapattım. Ama ona rağmen ilk halinden daha kötü durumda ve 89 derecenin altına düşmedi. 30-40 dakika açık kaldıktan sonra kasmalar olmaya başlıyor ve eğer bir süre kullanıp kapatıp açarsam tekrar "CPU over temperature error" hatası veriyor, beklemem gerekiyor soğumasını. Oyun zaten oynayamıyorum direk sıcaklık artıyor.
Yardım edebilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

pc sıcaklık.png
pc ozellıklerı.png
cpu.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı