Crack kullanıyorum Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
4
Ben crack oyun oynayarak doğru bir şey yapmıyorum, büyük ihtimal kul hakkına da giriyorum ama ne yapayım? Evde internet olsa Full CS:GO ile Valorant falan girerim ama internet yok offline oyunlarda malum görüldüğü gibi.
Peki bu çakal Crytek'in, EA'nın yaptığı kul hakkı değil mi?
Adamlar 7 yıllık oyunu 120 TL'ye satıyorlar, o da indirimli.
Ya kardeşim, oyun zaten 7 yıllık bana göre de bambasit oyun, bu oyunun edeceği değer en fazla 30 TL.
Demek istediğim şu, çok basit ve eski oyunları neden fahiş fiyatlarla satın alayım ki?
Bu sadece bir örnekti, ama GTA 5 mesela, o oyuna 60 TL veririm, resmen bir başyapıt, offline oyunların kralı.
Ya da ETS 2, 10 lira geçen indirime düşmüş neden verilmesin ki?
Hatta alacaktım, bankada para yokmuş, o yüzden alamadık.
Ve bilgisayar konusunda benim ailemden bana kimse yardımcı olmadı, bursumu biriktirip topladım, şu an Lise 1'e geçtim para biriktirmem lazım, kitaplar için.
Şimdi bana söyleyin ben ne yapayım, babama oyun al diye dileneyim mi?
Yoksa bir oyuna para verip aylık maaşımın yarısı gitsin mi?
Yoksa sabahtan akşama kadar botlarla CS mi gireyim?
O fiyata bomb*k Crysis'i alacağıma 3 tane oyun almam RX 550 alırım.
Demek istediğim şu, parası olan alır orijinalini çatır çutur oynar, parası olmayan ne yapsın, herkes sizin gibi mi zannediyorsunuz?
Ayrıca forumda crackle ilgili bir sorun söylendiğinde hemen Steam'daki linkini atıp "Şurdan satın al düzelir" demenizde yanlış.
Şimdi ben nasıl offline oyun oynayayım bana söyleyin?

Herkesin durumu farklı maddi durumlar tabii ki de her zaman farklılık gösterir ama şöyle düşün bir oyun yapıyorsun ve en az 4-5 yıl uğraşıyorsun biri gelip crakliyor ve kimse oyununu almıyor nasıl hissederdin böyle düşünmek lazım oyunun fiyatı tabii ki pahalı ama yapacak bir şey yok pahalı geliyorsa yapacak bir şey yok.

Maalesef benim de param var denemez. Param olmadığı için oyun da alamıyorum. Bu kesinlikle oyun oynamam gerektiği anlamına gelmiyor ama. Crack hiç kullanmıyorum. Madem oyunlara 110TL veremezsiniz o zaman Udemy'den kurs alarak en azından yazılım öğrenip kendi oyununuzu yazın. İndirimle 29TL'ye kadar düşüyor. Yani anlamıyorum kimse insanları oyun oynamaya zorlamıyor bir anda patlıyorlar "crack kullanıyorum lan orijinale para vermem" diye. Ben 12-13 yaşında haftalık para bile almıyordum. Hep evden götürüyordum. Pişman mıyım? Değilim.

Az önce kitlenen konuya ayar olup açtın galiba. Ama dediklerin çok doğru. Bende diyorum eğer şartlar uygun değilse crack kullanılır. Bunun masumlastirma ile vs alakası yok kardeşim. Tabi ben böyle deyince bana düşman kesiliyorlar orası ayrı. Türkiye'de yeni çıkan bir oyuna 500 TL vermek yerine 3 oyun parasına ekran kartı alırsın. Her neyse uzatmaya gerek yok. Anlayan anlasin.

Ben crack oyun oynayarak doğru bir şey yapmıyorum, büyük ihtimal kul hakkına da giriyorum ama ne yapayım? Evde internet olsa Full CS:GO ile Valorant falan girerim ama internet yok offline oyunlarda malum görüldüğü gibi.
Ya kardeşim, oyun zaten 7 yıllık bana göre de bambasit oyun, bu oyunun edeceği değer en fazla 30 TL.
Demek istediğim şu, çok basit ve eski oyunları neden fahiş fiyatlarla satın alayım ki?
Bu sadece bir örnekti, ama GTA 5 mesela, o oyuna 60 TL veririm, resmen bir başyapıt, offline oyunların kralı.
Ya da ETS 2, 10 lira geçen indirime düşmüş neden verilmesin ki?
Ve bilgisayar konusunda benim ailemden bana kimse yardımcı olmadı, bursumu biriktirip topladım, şu an Lise 1'e geçtim para biriktirmem lazım, kitaplar için.
Şimdi bana söyleyin ben ne yapayım, babama oyun al diye dileneyim mi?
Yoksa bir oyuna para verip aylık maaşımın yarısı gitsin mi?
Yoksa sabahtan akşama kadar botlarla CS mi gireyim?
Demek istediğim şu, parası olan alır orijinalini çatır çutur oynar, parası olmayan ne yapsın, herkes sizin gibi mi zannediyorsunuz?
Ayrıca forumda crackle ilgili bir sorun söylendiğinde hemen Steam'daki linkini atıp "Şurdan satın al düzelir" demenizde yanlış.
Şimdi ben nasıl offline oyun oynayayım bana söyleyin?
Evet herkesin parası yok, crack oynayan oynar bizim yapabileceğimiz bir şey yok; hatta ben de param yetmediği oyunları korsan oynuyorum, önceden korsan oynadığım oyunu çok beğendiysem para biriktirip satın alıyorum, ama bu site de o kadar davadan, telif hakkından kaçınmak için haklı olarak korsan oyun/yazılım paylaşılmasını yasaklamış. Yasaklı olmasaydı, crack oyun için yardım isteyenlere "Oyunu X platformundan satın alın" demeselerdi site kapatılabilirdi.

Ben crack oyun oynayarak doğru bir şey yapmıyorum, büyük ihtimal kul hakkına da giriyorum ama ne yapayım?
Crack kullanma.
Evde internet olsa Full CS:GO ile Valorant falan girerim ama internet yok offline oyunlarda malum görüldüğü gibi.
Neden internet çalmıyorsun? Crack kullanıyorsun zaten.
Zorla mı satıyorlar? Adam ürününe istediği fiyatı verir. Bir ayakkabı gördüğünde (sen diyorsundur) bu ayakkabı niye bu kadar pahalı, en fazla 10 TL eder ben bu çalayım mı diyorsun?
Hep de böyle olur zaten.
Kitapları neden çalmıyorsun?
Neden RX 550'yi çalmıyorsun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı