Crackli programlar yüklemek BIOS'a virus bulaştırır mı?

selamdayi

Hectopat
Yer
İstanbul
Dostlar merhaba. Normalde SSD kullanıyorum ancak oyunlar pahalı olduğu için eski HDD'me Windows 10 Pro kurdum. O HDD'me crackli programlar indireceğim. Ofis, montaj, crackli oyun vb. Bunu yaparken PC'ye büyük ihtimal virüs bulaşacak, eminim. Ve bulasan virus HDD dışında bir donanımı etkiler mi, mesela BIOS'a bulaşır mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde SSD varken Windows'u neden HDD'ye kuracaksınız anlamadım. Virüs HDD'ye de bulaşsa sistemi etkileyecek, SSD'ye bulaşsa da.
Sorunuzun cevabı olarak, BIOS'a kadar ulaşan virüsler oldukça nadirdir. Öyle bir virüs bulmanız için gerçekten uğraşmanız lazım. Ayrıca şu "korsan uygulama indirdim kesin virüs bulaşacak." algısından da vazgeçin.

Korsan yazılım hakkında destek istemek yasak. Örnek: "X oyunu korsan kullanıyorum ve şöyle bir hata ile karşılaştım, çözümü nedir?"

Hocam SSD'yi çıkardım HDD'ye özel Windows kurdum ona crackli programlar indireceğim.

Reis ESET kullanıyorum normal sistemimde buna crackli programlar indireceğim için virüs programı yükleyemem çünkü programı kurmama açmama izin vermez.

Evet öyle bir sıkıntı olur. Düşünememiştim.
PC de kişisel bilgi şifre vb... Barındırmayın öyle ise format ile sistem kurtarılır ama banka hesabı bilmem ne hacklenirse ciddi sıkıntı.

Evet öyle bir sıkıntı olur. Düşünememiştim.
PC de kişisel bilgi şifre vb... Barındırmayın öyle ise format ile sistem kurtarılır ama banka hesabı bilmem ne hacklenirse ciddi sıkıntı.

Onu bildiğim için HDD'ye kurdum kendı sistemime asla crack indirmem HDD'deki sistemde asla şifre girmem.

Dostlar merhaba. Normalde SSD kullanıyorum ancak oyunlar pahalı olduğu için eski HDD'me Windows 10 Pro kurdum. O HDD'me crackli programlar indireceğim. Ofis, montaj, crackli oyun vb. bunu yaparken PC'ye büyük ihtimal virüs bulaşacak, eminim. Ve bulasan virus HDD dışında bir donanımı etkiler mi, mesela BIOS'a bulaşır mi?

Yaptığın şeyler sadece HDD'yi etkiler BIOS'a hiçbir şey olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı