CraftRise verileri Dark Web'e yayıldı

Arkadaşlar bu olayı yaşayan binlerce kişi var nedenini açıklayacak biri var mı bir site açığımı yani neden herkesin hesabı çalınıyor normal değil çünkü bilgili olan birisi var mı yoksa Craft Rise'nin kurucusu verilerimi sattı Dark web e :( o kadar o hesap için uğraşmıştım boşa gitti.

Eki Görüntüle 2269915

Peki şu an ne yapmalıyım hesabı da silemiyormuşum galiba.

Arkadaşlar bu olayı yaşayan binlerce kişi var nedenini açıklayacak biri var mı bir site açığımı yani neden herkesin hesabı çalınıyor normal değil çünkü bilgili olan birisi var mı yoksa Craft Rise'nin kurucusu verilerimi sattı Dark web e :( o kadar o hesap için uğraşmıştım boşa gitti.

Eki Görüntüle 2269915
Bende de sızıntı var. Diyorum niye ABD Litte Rock, Hindistan ve Tayvan'dan başarısız denemeler alıyorum

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240801_011308_Gallery.jpg
    Screenshot_20240801_011308_Gallery.jpg
    40,3 KB · Görüntüleme: 433
  • Screenshot_20240801_003132_Kaspersky.jpg
    Screenshot_20240801_003132_Kaspersky.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 392
Bu zaten yeni bir olay değil. Veritabanları çok güvenli değildi. Hacklendiler ve veriler sızdı. E-postanız, şifreniz, konumunuz sızıyor bu sızıntıda. Her yerde aynı e-posta şifreyi kullanmıyorsanız sorun olmaz. Birkaç ay geçti bu olayın üstünden.

Evet bu olay uzun süredir var. Craft Rise ve SO'nun primat kurucuları güvenlik için hiçbir önlem almadığı için o sunuculara kayıtta kullandığınız e-posta ve şifreniz sızdırılıyor. Bu açık hâlâ devam ediyor ve bilgiler sızıdırılıyor ama o yetkililerin umrunda değil, sunucu kitlesinin yaş ortalaması 12'yi geçmediği için bu kadar rahatlar sanırım. Çözüm olarak o sunucuya kayıt için kullandığınız e-posta ve şifrenizi başka bir platformda kullandıysanız (Hepsini hatırlamaya çalışın ve eğer varsa) o platformda şifrenizi değiştirin. CR ve SO için kullandığınız şifreyi hiçbir yerde kullanmayın. Hatta bence böylesi bir açıklıklarla dolu ve önemsenmeyen "crackli" exe'leri bilgisayarınıza kurmayın.

Yıl olmuş 2024. Her yerde aynı şifreyi kullanıp hesaplarınızda 2FA açmıyorsanız da zaten geçmiş olsun. Hiçbir şirket güvenilir değildir ve tamamıyla onlara güvenmek de saçmalıktır. CraftRıse dediğimiz, sadece bir Minecraft sunucusu. Verileri ne kadar koruyabilirler ki? Sanmıyorum açıkçası. Basit güvenlik önlemleri:
  • Her yerde aynı şifreyi kullanmayın.
  • Her yerde kullandığınız şifre farklı olsun. Büyük, küçük harf, semboller, sayılar vb. gibi ifadeler kullanın.
  • Açabildiğiniz tüm yerdeki hesaplarınızda 2FA açın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı