Crea Laptop DVD-ROM problemi

enes78

Hectopat
Crea marka laptopa Windows 8 kurdum. Daha önceki işletim sistemimde de sorun aynıydı. DVD-ROM'a elektrik geliyor fakat PC görmüyor. Arada görüyor ama aygıt yöneticisinde DVD-ROM üzerinde ünlem işareti oluyor..

Yeni taktığım sürücü de aynı sorunu veriyor. Optiğin modelini nasıl öğrenebilirim?

HL-DT-ST DVD-RAM GSA-T20N ATA Device. Crea marka laptop.

- - - Güncellendi - - -

Netten araştırdım biraz, bu kayıt defterinde silinmesi gereken 2 dosya yok bende kafayı yicem :D BIOS'ta gözüküyor DVD-ROM.

Şuan son durumda win 7 ultimate 64 bit işletim sistemi kurdum. Dvd-rom pc açıldıktan sonra kendini otomatik olarak algılıyor fakat aygıt sürücünü kuramıyor. Yada bazen kuruyor dvd-rom bu seferde dvd okumuyor. Ama dvd-rom başka bilgisayarda çalışıyor. 4 gün oldu sorun çözülemedi.

Recep Bey, PC Laptop. Crea marka Laptop.

- - - Güncellendi - - -

SATA kablosunu değiştirin ya da başka porta takın. Güç kablosu da gevşemiş olabilir.

Recep bey dvd-rom sorunu veren makina crea marka laptop. Nette araştırdım bu markadan sadece windows vista ve xp için driverleri mevcut. Acaba vista yada xp yüklesem üstüne nette olan chipset driverlerini falan kursam acaba sorunu çözebilirmiyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Buyur kardeşim

91685913.jpg
,,

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı