Anys
Centipat
Daha fazla
Dün (04.01.2025) sabah erken saatlerde kargoyla eve gelen 3D yazıcıyı heyecanla direkt kurmaya başladım ve yanında getirilen USB bellekte olan videodaki talimatları yerine getirdim. Tabii sabah kafam çalışmazken bu kurulumu yaptığım için arkadaki sigorta ayarını hiç düşünmeden videoda yapıyor diye (o sıra on/off ayarı var sanmıştım) bende 110V'a çektim ve sonrasında yazıcıyı açtım. Tahmin edersiniz ki dumanlar çıktı ve patlama sesleri geldi. İnternetten araştırdım ve yazıcısı olan arkadaşlarıma danıştım ve sigorta ayarını değiştirip devam ettim. En azından huzurlu bir 3 saatim oldu, bu 3 saatin sonrasında ben projemin ilk parçasını basmak istedim ve hemen dilimleyip baskıyı attım. Yazıcı her harekete geçtiğinde kendini resetliyordu. 3 -4 defa sanırsam tekrarladım bunu ve sonrasında sadece hareket etmeyi denerkenmi oluyor diye merak edip otomatik kalibrasyon'u açtım. Tekrar kendini kapatıp açtı, sonra tabii korkup fişini çektim, abim geldi ve tekrar açıp deneyelim dedim. Açtıktan sonra format attığım için kalibrasyon kısımına gelmişti, onu yaparken bir anda patlama sesi geldi ve 1-2 saniye içinde fişini çıkarttım.
Biraz uzun oldu farkındayım, okumaya üşenenler için özet şurada:
3D yazıcı elime ulaştı ve kurarken sigorta ayarını 110V'a çektim, dumanlar çıktı ve patlama sesleri geldi. 3 saat sonrasında tekrar bir baskı alacakken artık hareket etmemeye başladı, fişini çektim tekrar taktım son kez denemeye çalıştım ve bir anda patlama sesleri geldi.
Ne yapabilirim? Yarın Robotistan'a götüreceğim. Daha önce başına gelen var mı, tamir ettirebilir miyim? İlla güç kaynağını ve anakartını yenilememmi gerekli, arıza tespitini en iyi nerede yapabilirim?
Gibi birçok sorum var. En ufak bir cevabınız bile bana çok yardım eder.
Biraz uzun oldu farkındayım, okumaya üşenenler için özet şurada:
3D yazıcı elime ulaştı ve kurarken sigorta ayarını 110V'a çektim, dumanlar çıktı ve patlama sesleri geldi. 3 saat sonrasında tekrar bir baskı alacakken artık hareket etmemeye başladı, fişini çektim tekrar taktım son kez denemeye çalıştım ve bir anda patlama sesleri geldi.
Ne yapabilirim? Yarın Robotistan'a götüreceğim. Daha önce başına gelen var mı, tamir ettirebilir miyim? İlla güç kaynağını ve anakartını yenilememmi gerekli, arıza tespitini en iyi nerede yapabilirim?
Gibi birçok sorum var. En ufak bir cevabınız bile bana çok yardım eder.