Bazı modelleri bizim printerlarla tek parça olarak basmak pek anlamlı olmuyor, görsel kalitesi düşük oluyor. O gibi durumlarda parçalara ayırmak işi değiştirebiliyor. Önceki mesajımdaki kasap baskısı da parçalı, diğer türlü ne bıçak ne satır ne de kollar o kadar kaliteli olmazdı, hepsinin pozisyonlanma açısı farklı. Ben yapılana ek olarak kafasını da ayırıp ayrı şekilde bastım.
Benim gibi az bilen biri için bu işlem çok zaman alıcı ve sinir bozucu ama yapa yapa da ufak ufak hız kazanılıyor. Meshmixer ile yapıyorum, belki bir ara Blender'ı kurcalarım, onunla daha kolay olabilir.
Verdiğin linkte video mevcut:
Deadpool supportless denilmiş ama bendeki overhang açı ayarı 60 derecede olmasına rağmen aslında oldukça supportluk yer var, görseldeki destek noktalarıyla sendeki sorunlu baskı noktalarını karşılaştır istersen, paralellik göreceksindir.
Hotendin iyisi en azından baskı hızıyla uyum içinde eritmeyi yapabiliyor olmalı. Ucuz sıcak silikon tabancası ile iyi sıcak silikon tabancası gibi. Ucuzun ısınması yavaş, kapasitesi düşük olur, hotendde de durum aynı. Ek olarak; bizim makinelerdeki hotendde boru hotend ile temas halinde, yanılmıyorsam belli bir dereceden sonra zararlı gazlar salınmaya başlıyor. Tamamen metal hotendler o açıdan daha iyi seçim olur.
0.4mm nozül kullandığım dönemde sıkıntı yoktu ama 0.6mm'de hızı kısmak zorunda kaldım, hotend yavaş kaldı, kaba baskılarda bu iyice kendini belli etti.