Creality Encer 3V2 yazıcının eksenleri düzgün çalışmıyor

Dosya Ekleri

• 20230318_210632.jpg
    20230318_210632.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Evet G-Code`a dönüştürüp yolamıştım SD karta.
Sorduğum o değil, Cura ya da hangi slicerı kullanıyorsan, makinene ait profili seçmiş miydin?
Görselde 3 mavi obje var, vana gibi olanı diyorsan saat yönüne ve tersine dönmesi normal, diğer iki mavi parça borunun kaymasını engellemek için yardımcı elemanlar.

Son düzenleme:
Sorduğum o değil, Cura ya da hangi slicerı kullanıyorsan, makinene ait profili seçmiş miydin?
Görselde 3 mavi obje var, vana gibi olanı diyorsan saat yönüne ve tersine dönmesi normal, diğer iki mavi parça borunun kaymasını engellemek için
Hocam cura ile slicerı biraz daha açarmısınız yeni aldım ne olduğunu bilmiyorum.Mavi büyük olan işte tam dönmüyor sonradan sıkıntı orda.

Slicer yani dilimleyici STL dosyasını Gcode'a çevirir. Cura dilimleyici/slicer. Her modelin özellikleri farklı old. için slicera makinene ait profili yüklemen gerek, Cura'da hazır vardır.

Extruder vanası (büyük mavi) sürekli tek yöne dönmez, katman geçişlerinde, kafa baskı yapmadan bir yerden başka yere giderken filamenti geri çeker bir miktar, yani vana ters yöne döner.

Makineyi kenarda tutup biraz video izlemen ve okuma yapman gerekiyor gibi, makineyi sıfır bilgi ile randımanlı kullanamazsın.

Sorunun için video eklemen daha iyi olur.

Son düzenleme:
Slicer yani dilimleyici STL dosyasını Gcode'a çevirir. Cura dilimleyici/slicer. Her modelin özellikleri farklı old. için slicera makinene ait profili yüklemen gerek, Cura'da hazır vardır.

Extruder vanası (büyük mavi) sürekli tek yöne dönmez, katman geçişlerinde, kafa baskı yapmadan bir yerden başka yere giderken filamenti geri çeker bir miktar, yani vana ters yöne döner.

Makineyi kenarda tutup biraz video izlemen ve okuma yapman gerekiyor gibi, makineyi sıfır bilgi ile randımanlı kullanamazsın.

Sorunun için video eklemen daha iyi olur.
Tamamdır hocam başka baskı alayım dedim bu başarılı oldu çok teşekürler martı reis yardım etdiğin için.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-03-19 at 10.29.01.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-19 at 10.29.01.jpeg
    34 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı