Boşa dönmek?
Yani başlarda ucundan filament gelirken yukarı doğru kalkdığında gelmemeye başlıyor.Şuan yeniden başlatdım şuan yapıyor düzgünce. Ama sonradan neden vermemeye başlıyor filamenti.Boşa dönmek?
Evet G-Code`a dönüştürüp yolamıştım SD karta.Kullandığın slicerda makinene ait profili yüklemiş miydin?
Orda görünen mavi kısım ileri geri ileri geri yapıyor ilk başlarda tam tur dönerken şuan bu duruma geliyor.Kullandığın slicerda makinene ait profili yüklemiş miydin?
Sorduğum o değil, Cura ya da hangi slicerı kullanıyorsan, makinene ait profili seçmiş miydin?Evet G-Code`a dönüştürüp yolamıştım SD karta.
Hocam cura ile slicerı biraz daha açarmısınız yeni aldım ne olduğunu bilmiyorum.Mavi büyük olan işte tam dönmüyor sonradan sıkıntı orda.Sorduğum o değil, Cura ya da hangi slicerı kullanıyorsan, makinene ait profili seçmiş miydin?
Görselde 3 mavi obje var, vana gibi olanı diyorsan saat yönüne ve tersine dönmesi normal, diğer iki mavi parça borunun kaymasını engellemek için
Tamamdır hocam başka baskı alayım dedim bu başarılı oldu çok teşekürler martı reis yardım etdiğin için.Slicer yani dilimleyici STL dosyasını Gcode'a çevirir. Cura dilimleyici/slicer. Her modelin özellikleri farklı old. için slicera makinene ait profili yüklemen gerek, Cura'da hazır vardır.
Extruder vanası (büyük mavi) sürekli tek yöne dönmez, katman geçişlerinde, kafa baskı yapmadan bir yerden başka yere giderken filamenti geri çeker bir miktar, yani vana ters yöne döner.
Makineyi kenarda tutup biraz video izlemen ve okuma yapman gerekiyor gibi, makineyi sıfır bilgi ile randımanlı kullanamazsın.
Sorunun için video eklemen daha iyi olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.