Creality Ender 3 V3 yazıcı çok ses yapıyor

tanjucyln

Yoctopat
Daha fazla  
creality ender 3 v3 corexz yazıcım baskı esnasında çok ses yapıyor yazıcı kafa hızı 600ms tabla hızı 600ms hızı
düşürdüm yinede yapıyor yarıdımcı olabilirmisiniz cihaz yeni daha 3 4 baskı anca aldım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videosu burda izleyebilirsiniz

600mm/sn, hız testi modellerinde Hyper PLA ile düşük katman yüksekliğinde ulaşılabilen değer. Klasik bir modelde o hızda baskı alamazsın. Model ne kadar ufak ve girintili çıkıntılı ise ulaşılabilecek maks. hız o kadar düşer. Ayrıca makine sabit hız ile baskı almıyor, viraja girerken yavaşlayıp, düzlükte nasıl gaza basıyorsan, baskı da o şekilde. Sürekli bir pozitif ve negatif ivmelenme söz konusu, dolayısı ile hızlar da değişmekte.

Kullandığın slicerda(Cura, Creality Print vs) şayet yüklenmişse makinenin ismi altındaki ayarların tümüne profil denmekte.

Yeni olduğun için profildeki ayarlarla gerekmedikçe oynamamak yerinde olur. Açıkcası neyin ne olduğunu öğrenip kullanman daha pürüzsüz bir kullanım deneyimi sağlar, bazı slicerların nette detaylı dökümanları bulunuyor, kendi kullandığın slicerın yoksa bile onları okuyup temel oluşturabilirsin.

Bu yazicinin reklami 600mm/s ile yapildi ancak bu hizi pratikte kullanmiyoruz. Hangi dilimleyici programi kullaniyorsun? CrealityPrint, PrusaSlicer, OrcaSlicer, Cura vb. programlardaki yazdirma ayarlarini degistirmeden ya da hizi fazla artirmadan kullanmayi dene. 300mm/s ideal olabilir.
creality print kullanıyorum 300ms ayraladım denedim yine videodaki gibi sesli çalısıyor 300 kafa hızını ayrladıgımda mesela tabla hızı ne olmalı

Genelde tablanin ayri bir hizi olmaz, yazdirma detaylarinin ayri hizlari olur. Ornegin wall, infill, bridge vb. gibi. Ilk kez 3D yazici kullaniyorsaniz bu sesin dogal olmadigindan emin misiniz? Yazicilar bu gibi yuksek hizlarda ses yapar cunku.
ilk 3 4 baskıda videodaki gibi ses yoktu 600ms hızda çalısıyordu, dediginiz gibi 300ms düşürdüm 300ms çalısma videosuda bu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• HIZ.png
    HIZ.png
    253,6 KB · Görüntüleme: 30

Technopat Haberler

Geri
Yukarı