Çözüldü Creality K1 3D sıkışan filament nasıl düzeltilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde BİM marketlere gelen Creality K1 3D yazıcıyı satın aldım. Bugün bir şeyler basarken filament sıkıştı. Ben de filamenti sıkışan yerden kestim. Teflon tüpü de ağızdan ayırdım. Sorun şu ki teflon tüp ile ağızın içinde kalan filamenti ne kadar sert çekersem çekeyim alamadım (bu arada ağızı 240 dereceye kadar ısıttım). Filamentin markası kendi içinden çıkan creality pla. Fotoğrafını ekleyeceğim. Acaba ağız kısmına bir zarar vermeden kolayca bunu nasıl çekip çıkarabilirim?

d481ea4a-e23e-4492-bfcc-e6729cba96e7.jpg

Çözüm
Hotend'i 240 dereceye ısıtıp güçlüce çektim. Yazıcı sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Umarım böyle de devam eder. Tekrar yaşarsam içini açacağım. Herkese yorumları için teşekkürler. Her baskıyla işim bittiğinde retract tuşuna basarak arkadan filamenti çıkartıyorum artık.
Hocam, makinelerin prensip olarak aynı çalıştığını varsayarak yazacağım şimdikileri. Hocam hayır hiç nozzle tıkanmadı. Makinenin kutusundan çıkan filament ile basıyorum. Daha önce hiç duman çıkmadı. Ancak PETG, abg filamentlerinde çıktığını gördüm. Hocam bir çıkar bir de geri çıkar olarak iki seçenek var. Geri çıkar filamenti ısıtırak nozzledan geriye ittiriyor. Çıkar da ısıtarak filamenti ileri aşağı çekiyor. Çıkar da olmayabilir tam anımsayamıyorum. Akıtma yapacağı tuşa basınca akıtmıyorsa arkasındaki filamenti teflon tüpe taktığınız kısımdan içeri doğru biraz daha filamenti ittirin. O zaman oturuyor. Akıtmaya başlıyor.

Teflon tüpü dediğiniz sanırsam boru makine 230 dereceyken ittirdim biraz duman çıktı filament eridi yolladığım filament yoktu çünkü geri çektiğimde ama nozzledan akan bir şey de yoktu makine 250 derece iken nozzle temizleme aparatı içinde sıkışıp kaldı 10 saniye abandım öyle çıktı filament bir yere gidiyor dumanı geliyor çünkü.

Uyumadım hala uğraşıyorum dişliler dönüyor en soldaki şey tak tak tak yapıp dönerken geri basıyor.

Hotend'i 240 dereceye ısıtıp güçlüce çektim. Yazıcı sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Umarım böyle de devam eder. Tekrar yaşarsam içini açacağım. Herkese yorumları için teşekkürler. Her baskıyla işim bittiğinde retract tuşuna basarak arkadan filamenti çıkartıyorum artık.

Hocam nozzle yi tüpe attım yandı ama çalışıyor makine 5 yıl ultimaker cura kullanmış biri olarak creality Print'i kullanamadım makine hep 300 m/s basmayı deniyor detaylı baskıları basamıyorum o yüzden filamentte Hyper değil hızı falan yavaşlatamıyorum siz nasıl yavaşlatıldığını biliyor musunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı