Creality K1C alınmamalı!

Makaleler
2
Ben bu markanın da modelin de içine filament koyayım. 4 ay bile olmadı K1C modelini alalı. X ekseninde hareket ettiğinde zangır zangır ses çıkartıyor makine. Bildiğin zırlıyor. Şimdi de MCU hatası verip baskıyı yarıda kesiyor. 2000 hatası alıyorum 2565 hatası alıyorum 3000 hatası alıyorum bir türlü bitmedi sorunları. Yemin ederim bıktım sıkıldım artık bundan. Creality'e karşı çok büyük nefret doluyum. Bir de amiral gemisi modeli yani öyle kıytırık bir model de değil.

Ürünün hiçbir yerine müdahale etmedim. Sadece filament tıkandı gittim extruderini söküp filamenti keserek öyle çıkardım. Tek müdahalem bu oldu cihaza. MCU hatası nedir arkadaş, valla çıldıracağım en sonunda.

Makineyi SAMM Marketin web sitesinden aldım. 26.999 TL vermiştim aldığımda. Tabi karta 12 ay taksit yapınca 31.600 civarına çıktı fiyatı.

Makine toplamda 16 gün çalıştı. Ayarlarına girip çalışma süresine baktığımda bu yazıyor. 20 Mart 2024 tarihinde siparişi verdim. Birkaç gün içinde de teslim edildi.

Makinedeki bu zırıltı problemi dışında MCU hatası vermesinden dolayı servisten DOA raporu alarak para iadesi almaya çalışıyorum. SAMM market servis kaydı açtı ve iade alınamayacağını "üzülerek" (!) belirttiğine dair bir mail atmıştı. DOA raporu aldıktan sonra yine SAMM market üzerinden farklı marka bir yazıcıyı üzerine para vererek almam mümkün olur mu acaba bilginiz var mı? Ciddi destek ve fikir bekliyorum sizden.

Aşağıda kendi çektiğim videolar mevcut:

Bu videonun 5. dakikasından itibaren birkaç saniyelik duraklamalar ve ardından hata vererek baskının sonlanması net bir şekilde görünüyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda da birkaç saniyelik duraklamalar görünmekte:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoda da yazıcıyı gece baskıya bıraktıktan sonra sabah kontrol ettiğimde verdiği hata ve yazıcının kendini dondurması problemi görünmekte:

Son düzenleme:
Creality kalite kontrolu rezalet diye uyariyorum hep...

Creality kalite kontrolu rezalet diye uyariyorum hep...
Satın almadan önce ufak bir araştırma yapmıştım K1 serisi için. Genellikle K1 serisindeki problemlerin çözüldüğü bir model olarak K1C öneriliyordu. Buna dayanarak almıştım ama pek de farklı bir şey değilmiş. Yazıda da yazdığım gibi 6 ay içinde olan problemler için DOA raporu alınabiliyor diye biliyorum. Bu raporla da değişim veya iade yapılabiliyor. DOA raporu alabilir miyim acaba? 3D yazıcı sektöründe böyle bir işleyiş oluyor mu bilmiyorum.

Satın almadan önce ufak bir araştırma yapmıştım K1 serisi için. Genellikle K1 serisindeki problemlerin çözüldüğü bir model olarak K1C öneriliyordu. Buna dayanarak almıştım ama pek de farklı bir şey değilmiş. Yazıda da yazdığım gibi 6 ay içinde olan problemler için DOA raporu alınabiliyor diye biliyorum. Bu raporla da değişim veya iade yapılabiliyor. DOA raporu alabilir miyim acaba? 3D yazıcı sektöründe böyle bir işleyiş oluyor mu bilmiyorum.
Tuketici Haklari Hakem heyetine basvurun DOA raporu Amerika icin gecerli bildigim kadari ile.

Crealityinin uygulaması var oradan canlı destekle konuşmayı denediniz mi?
Hayır SAMM Market'e mail attım direkt olarak. Web'de araştırdığımda benim yapabileceğim bir müdahale bulamadım.

Şu an SAMM Market Creality'den gelecek yanıtı bekliyor. Ben de onları bekliyorum. Bakalım nasıl bir süreç bekleyecek beni...

Gelişmeleri yazarım.

Sizlerin onları beklemenize gerek yok siz direkt creality uygulamasını yükleyip oradan canlı destek ile konuşabilirsiniz size direkt yardım edeceklerdir.

Hayır samm Market'e mail attım direkt olarak. Web'de araştırdığımda benim yapabileceğim bir müdahale bulamadım.

Şu an samm market Creality'den gelecek yanıtı bekliyor. Ben de onları bekliyorum. Bakalım nasıl bir süreç bekleyecek beni...

Gelişmeleri yazarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı