Creality K1C nozzle tıkanıyor

Emirhan k1

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç gün önce Creality K1C marka model bir 3D yazıcı aldım. Bu makineler Hyper pla ile yüksek hızda baskı için yapılmış olsalar da ben hala pla ile maksimum 150mm/s hızda baskı yapıyorum. Birkaç baskıdan sonra nozzle hep tıkanıyor. Sıcaklık derecelerim nozzle için 230 tabla içinse 45 derece. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Birkaç gün önce creality k1C marka model bir 3D yazıcı aldım. Bu makineler Hyper pla ile yüksek hızda baskı için yapılmış olsalar da ben hala pla ile maksimum 150mm/s hızda baskı yapıyorum. Birkaç baskıdan sonra nozzle hep tıkanıyor. Sıcaklık derecelerim nozzle için 230 tabla içinse 45 derece. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Nozzlem 150 saattir tıkanmıyor dün karbon baskı aldım bugünde tıkandı yarın tüpte kaynatarak açacağım Nozzle'yi karbon basmıyorsanız abs pla falansa kalitesiz filament sahte nozzle tıkar.

Benim K1C' nin nozzle Porima' nın granit görünümlü filamenti yüzünden tıkandı ve açamadım yeni bir 0.4mm nozzle taktım. Sabah kalktığımda o da tıkanmıştı! Fakat onu açtım ama baktım ki bu filamentte sıkıntı var ben de 0.8mm nozzle taktım şimdi 3-5 saattir durmadan yazıyor. Aslında 0.4mm nozzle ahşap görünümlü filamentlerle (1kg. bitirdim) tıkanmıyordu ama bu granit sağ olsun anında olmasa da birkaç saat sonunda mutlaka tıkıyor. Bakalım ilk tıkanan nozzleı açacağım şimdi ama tekrar kullanabilir miyim emin değilim zaten 3-5kg civarı bir baskısı vardı ...

Benim k1C'nin nozzle Porima'nın granit görünümlü filamenti yüzünden tıkandı ve açamadım yeni bir 0.4mm nozzle taktım. Sabah kalktığımda o da tıkanmıştı! Fakat onu açtım ama baktım ki bu filamentte sıkıntı var ben de 0.8mm nozzle taktım şimdi 3-5 saattir durmadan yazıyor. Aslında 0.4mm nozzle ahşap görünümlü filamentlerle (1kg. Bitirdim) tıkanmıyordu ama bu granit sağ olsun anında olmasa da birkaç saat sonunda mutlaka tıkıyor. Bakalım ilk tıkanan nozzleı açacağım şimdi ama tekrar kullanabilir miyim emin değilim zaten 3-5kg civarı bir baskısı vardı...

Hocam DC ekleyin beni cemalsp porimanın 5 kg filamentini akıttım tıkanmadı tıkanmasının nedeni sıcaklık ayarından size anlatırım DC'den 400 saatim var k1Cden çok deneyimim oldu.

(Şuan üstündeki nozzle en az 8 kg filament 1kg karbon akıtmıştır ocakta tüpte unuttum siyaha döndü hala basıyor taş gibi nozzle var kolay kolay bozulmaz geri takın tavsiyem 0.4mm iyi kalınlık)

Hocam DC ekleyin beni cemalsp porimanın 5 kg filamentini akıttım tıkanmadı tıkanmasının nedeni sıcaklık ayarından size anlatırım DC'den 400 saatim var k1Cden çok deneyimim oldu.

(Şuan üstündeki nozzle en az 8 kg filament 1kg karbon akıtmıştır ocakta tüpte unuttum siyaha döndü hala basıyor taş gibi nozzle var kolay kolay bozulmaz geri takın tavsiyem 0.4mm iyi kalınlık)
Hocam discord verebilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı