Creatin-Diyet süreci nasıl işler?

cywolid

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba site sakinleri.

7 aydır düzenli olarak Fitness'a gidiyorum. Vücut geliştirmek için. Bayağıdır göbeğim olduğu için arkadaşım hocaydı onunla görüşüp bir diyet programı istedim. 64 kiloyum cok zayıfta değilim. Diyet programı olmadan önce 2 haftadır düzenli creatin kullanıyordum.

Diyet programımın amacı bir nevi göbeği giderip karın kası cıkarmak. Hocaya sorduğumda creatin kullanma su yapıyor göbek gitmez dedi salonda ki hocaya sordum hiçbir şey olmaz onu da kullan dedi. Tek sorunum diyet yaparken cok kas kaybı yaşar mıyım? Ortalama 1 ay yapacağım. Ve creatin kullanmalı mıyım sizce?

64 kiloysan, diyet yapman gereken bir kiloda değilsindir. Göbeği vereceğim diye bu kiloda diyet yaparsan iyice zayıf kalacaksın. Karın kaslarını göstermeye çalışırken güçsüz olacaksın.

Bu kiloda ve bu egzersiz altyapısıyla yapılması gereken uygun bir programla ağırlık çalışmalarına yüklenmek, yeterince dinlenmek, iyi uyumak, yeterli protein almaktır. Eğer egzersizini güzel yapıp, iyi dinlenip, kaliteli beslenirsen vücut kompozisyonun zaten yerine oturacaktır. Omuzların genişleyecek, kolların güçlenecek, duruşun dikleşecek, karın kasların gelişecek.

Uygun egzersiz ve diyet programını youtube üzerinde Ağırsağlam gibi kanallardan ücretsiz bulabilirsin.

Kreatin kullanmanda sorun yoktur. Günlük belirlenen dozu geçmemek kaydıyla. Su yapıyor göbek gitmez diyenin egzersiz bilimi ve fizyolojiye dair pek bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü kreatin üzerine en çok araştırma yapılan egzersiz takviyelerinden birisidir. Güç gelişimi ve onarıma pozitif katkısı olabileceği gösterilmiştir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı