Creatin ve multivitamin kullanılır mı?

mrVOIDexclux

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX3060 Laptop GPU Ryzen 7 6800H 512GB 16GB Ddr5 Ram
Meslek
Öğrenci
Spora başlayalı yaklaşık 1 ay olacak. Creatin ve multivitamin almak istiyorum ama bir yandan kilo verdiğim için bir sıkıntı çıkarır mı sormak istedim.

Spora başlayalı yaklaşık 1 ay olacak. Creatin ve multivitamin almak istiyorum ama bir yandan kilo verdiğim için bir sıkıntı çıkarır mı sormak istedim.
Kreatin bobrek degerlerinize gore vitamin ise vitamin degerlerinize gore kullanilmali benim fikrimce, kullanmanin zarari yok ama bilincsizce kullanmanin zarari var. Ornek vermek gerekirse bobreginiz dogustan zayif calisiyorsa kreatin daha fazla zarar verir, veya herhangi bir vitamininiz vucudunuzda zaten yuksek ise bir de uzerine eklemeniz kisa vadede degil ama uzun vadede zarar verebilir. Multivitaminlerin icindeki dozlar cok dusuk oldugu icin fazla sorun olacagini zannetmem ama yine de onlem her zaman iyidir.

Hayır bir sıkıntı yaratmaz. Creatine kullanımınla birlikte günlük su tüketimini arttırmayı ihmal etme aksi takdirde böbreklerin gereksiz yorulabilir.

Hayır bir sıkıntı yaratmaz. Creatine kullanımınla birlikte günlük su tüketimini arttırmayı ihmal etme aksi takdirde böbreklerin gereksiz yorulabilir.
109 kiloyum günde en az 4 litre su içiyorum yetersiz gelmez bence

Hocam fazla kreatin alınırsa vücut suyla atıyor doğru mu? Kiloya göre günlük gr değişiyor kreatin alımının diye biliyorum. Özellikle WC'ye çıkıyorum kreatinden sonra bunu kendimde gözlemledim. Kreatinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Olabilir mi? (depolarım dolu uzun süredir her gün alıyorum ama artık aldıktan sonra WC'ye çıkıyorum 1 saat içinde hemen sanırım vücudum emmiyor atıyor artık fazla diye galiba)

Sağlık ocağına gidiyorsun kan tahlili yaptırıyorsun eksik değerlere göre ek vitamin alıyorsun. Kreatinin ise abartılacak bir etkisi yok bütçen varsa al kullan bütçen kısıtlıysa tavuk yumurta pirinç ile vücut yapılıyor zaten supplementleri sponsorlukları için şişiriyor sadece fenomenler başka bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı