Elektronik Creative Aurvana Live SE 399₺!

Benim şahsi görüşüm bu kulaklık kesinlikle fiyatının çok üstünde bir kulaklık. 600 TL'ye bile hala daha alınabilir ama halihazırda bir kulaklığınız yoksa çünkü bu fiyatta alınabilir alternatifi yok. HD681 desem 1.200 TL olmuş. Ayrıca satıcı zaten sürekli indirim yapıp duruyor. Belki yakın zamanda 350 TL bandına inmez ama 450 TL civarına indiği oluyor. Almayı düşünenler fiyatı daha fazla artmadan indirime girince kaçırmasınlar.

Malzeme kalitesine gelecek olursak bence fiyatına göre gayet yeterli bir malzeme kalitesi var. Elimde HD681 var ve ona göre daha premium ve konforlu hissiyatı veriyor ancak dayanıklılık için aynı şeyi söyleyemem. Zaten çok hafif olduğu için ve clamping forcu çok düşük olduğu için kafamda hissetmiyorum bile. Bazı arkadaşlar kafamı rahatsız ediyor demiş ve şaşırdım. Kulaklığın tek sıkıntısı sürücüsü 40mm olduğu için hem kulak hem de kafa için küçük yapılması ve büyük kulağı olanlarda over-ear yerine on-ear kulaklığa dönüşmesi. Benim kulağıma sıfır oturduğu için bir sıkıntı yaşamadım. Kafam da normalden biraz büyüktür ama yine sıkıntı çıkarmadı.

Ses profiline gelecek olursak daha önce de belirttiğim gibi flat EQ'de midler tizlere göre biraz daha fazla basların gölgesinde kalıyor. Bas biraz fazla açılmış ama böyle bir profilin olma nedeni de büyük ihtimal SXFI'dan ötürü çünkü herhangi bir EQ ayarı yapmadan (genel olarak bası düşürmek hariç çünkü bazı sahnelerde cidden çok rahatsız ediyor) filmlerde SXFI ile çok güzel bir ses alıyorsunuz. Zaten filmlerde beğenmemin en büyük sebebi kulaklığın en sevdiğim özelliği de olan baslarındaki başarısı. HD681'in aksine çok tok, temiz ve güçlü bir bas vuruyor. Müzik için ise kesinlikle EQ ayarı gerekiyor. EQ ayarı yapmazsanız (HD681 gibi ideal bir flat ses profili yok) bu kulaklıkla müzik dinlemenin pek bir anlamı olmuyor. Oratory1990'ın preset EQ'sünü gayet başarılı buldum. Bas-mid-tiz dengesini güzel sağlamış. Müzik dinlerken bu EQ ayarını kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Şu yorumu taktir etmek lazım.

Tüm konudakiler genel olarak beğenmiş, son iki - üç sayfa da aynı üyeler tarafından bir yerme, bir gömme, nereden tutsamda kalır gibisinden yorumlar yapılıyor. Yapacaksanız bu şekilde bir yorum yapın, gelip konuyu bulandırmanın tartışma çıkarmanın manası yok.
 
Şu yorumu taktir etmek lazım.

Tüm konudakiler genel olarak beğenmiş, son iki - üç sayfa da aynı üyeler tarafından bir yerme, bir gömme, nereden tutsamda kalır gibisinden yorumlar yapılıyor. Yapacaksanız bu şekilde bir yorum yapın, gelip konuyu bulandırmanın tartışma çıkarmanın manası yok.
Şimdi şöyle bir şey var. Biz bir kere bu kulaklığın zamanında 300-350 TL bandında satıldığını gördüğümüz için şimdi 600 TL'ye satılması bize abes geliyor. Aynı şekilde talebin çok arttığı ya da çok övdüğümüz ürünlerde satıcının zam yapması da bizde doğal olarak o ürünü haksız yere kötülemeye itiyor. Şu an bunun etkisini yaşıyoruz forumda. Mesela bu kulaklık en başta 600 TL'den satılmaya başlanmış olsaydı şimdiki gibi yorumları büyük ihtimal görmeyecektik.
 
Elinde daha üst düzey bir kulaklikta olup karşılaştırma yapabilecek var mı? Shp 9500/9600, Sennheiser 599, AKG K361, koss porta Pro vs.

HE400SE var ülkemizde 6000₺ bandındaki bir cihaz kendisi, çok daha üst seviyelerini de denedim focal Sennheiser'in tabii ki çok çok daha iyi onlar ancak bu arkadaş bu paraya göre oldukça güzel çalıyor.

Kıyaslamakta pek mantıklı olamıyor.
 
Klasik Tr Server,

350 iken kar eden satıcı %100 e yakın zam yaparak açgözlülüğünü konuşturmuş.

Ben alacak olsam da artık almam şahsen resmen dolandırıcılık
Ama başta zaten mevcut piyasaya göre gayet uyguna vermiş. Böyle bir ekonomide böyle bir kulaklığın başta bu fiyata satılması bile mucize. Zaten Flaş indirim falan derken yine 400 TL bandına iniyor.
 
İndirim tahminen ne zaman gelir? Fikri olan var mı?
Eskisi kadar sık indirim yapmıyor artık. Flaş indirim gelince düşüyor kulaklığın fiyatı. Bir tahminde bulunmak zor ama sanırım her hafta 1 kere indirim yapıyor. Ben en son indirimi perşembe günü yazmışım. Bir sonraki indirim de önümüzdeki perşembe olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı