Elektronik Creative Aurvana Live SE 399₺!

CX31993 ya da ALC5686 DAC / Creative Sound Blaster G3 24-bit arasında çok fark var mı dır ki?

Yan yana denemeden bir şey demek zor olur. Her DAC'ın çevirdiği sinyalde farklılıklar olacağından kesin bir şey denemez zaten ama fark olur.

G3'ün amfi katı olarak 10 dolarlıklardan daha iyi olacağını düşünüyorum.

Yan yana denemeden bir şey demek zor olur. Her DAC'ın çevirdiği sinyalde farklılıklar olacağından kesin bir şey denemez zaten ama fark olur.

G3'ün amfi katı olarak 10 dolarlıklardan daha iyi olacağını düşünüyorum.

Aslında benzer fiyatlar 800TL ile 1000 TL arası degişiyor. Belki bir gün test edebiliriz :)

Ne diye aratabilirim bu lehim işlemini, anladığım işler değil maalesef. Aşırı bir kopukluk da yok, ana kablo duruyor bir iki bakır tel fırlamış. Hasar baya az aslında ama neyi nasıl birleştiririm hiç fikrim yok.
Bu kulaklık kablolarının lehimi biraz zor hocam. Normal kablolar gibi değil. Arkadaş yazmış zaten bunların dışında koruyucu kaplama oluyor. Çok iyi bir şekilde dış kaplamayı yok etmeniz gerekiyor. Tecrübeli değilseniz hiç bulaşmayın. Eğer kulaklık hiç çalışmıyorsa kablo üzerinde denemeler yapabilirsiniz. Kopan yerin sağlam olan alt ve üst kısımlarından kesip daha sonra sağlam uçları çakmakla eritip ya da bıçakla kazıyıp lehim deneyebilirsiniz. Makaron varsa onu da önceden geçirip lehimin üzerini kapatmış olursunuz.

Herkes buraya doluşmuş, bu kulaklık için - ileride daha iyileri için- ses kartı önerisi olan var mıdır?

Konuda cevapladım ama yine cevaplayayım.

Anakarta takılan ses kartlarından alıyorsan bu kulaklık için ek bir jak uzatıcı da alman şart çünkü kablosu kısa.

Gidip böyle 5000-6000-8000-10000₺'lik orta-alt diyebileceğimiz odyofil sınıf ürünler almayacaksanız pek mantığı yok ses kartı almanın. HD560S-HD599, HD600-650 olur, dt 770 PRO-990 Pro, HE400SE vb. arkası açık planarlar vb. ürünlerden bahsediyorum.

313 liradan sipariş geçtim. Tüm yorumlara bakamadım ama memnun kalırız inşallah.
İlk izlenimim, şarkılardaki enstrümanların aşırı ayırt edilebilir olması. Hatta sürekli dinlediğim şarkılarda ilk defa fark ettiğim melodiler oldu. Ama Antalya sıcağında 10 dk bile takamam şu suni deri pedleri... Kışın kullanmak için almıştım, kışın bolca kullanırım umarım. Kablo kalitesi de çok düşük bu arada. 8-9 sene önce Philips bir kulaklık almıştım en giriş seviye, aynı onun kablosu gibi plastiği. Dikkatli kullanmak gerek.

Aldık bakalım, Allah utandırmasın :D
1724609513092.png

edit: bu nasıl 300 TL ya? 300 TL'ye aldığım en iyi şey olabilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı