İnceleme Creative aurvana live! SE inceleme

Öncelikle herkese selam 2 gün 339₺'ye Trendyol üzerinden almış olduğum globalde ise 60€ olan ve gün boyu kullandığım Creative Aurvana Live SE'nin çıtır çerez bir incelemesi ile karşınızdayım.

Kutu tasarımı ve içeriği.
WhatsApp Image 2024-03-22 at 23.28.42.jpeg

Kutusundan kulaklık ve garanti belgesi hariç hiçbir şey çıkmıyor. Bu paraya bu kutuyla gelmesi bile iyi.

Tasarım ve kablo.
WhatsApp Image 2024-03-22 at 23.28.36.jpeg
WhatsApp Image 2024-03-22 at 23.28.44.jpeg

Ürün hafif, taşınabilir, ufak, çıtı pıtı bir ürün. Öyle büyük sağlam bir cihaz maalesef değil. Öyle yamultayım açtırayım falana pek gelmez ancak bu paraya oldukça kaliteli malzemesi olduğunu söyleyebilirim.

Kablosu idare eder fena değil ancak süper iyi ve dayanıklı bir kablo tabii ki de değil. 3,5mm altın kaplamalı jak ile geliyor.

Konfor ve izolasyon.
WhatsApp Image 2024-03-22 at 23.28.44 (1).jpeg

Konforu bu para için idare eder, süper diyemem ancak yumuşak pedlere ve kulağı içine alan bir yapısı var. Ancak kulaklarınız büyük ise maalesef tam olarak alamıyor. Hem kulak pedleri hem de kafa bandı oldukça yumuşak süngerlere sahip rahat bir ürün.

İzolasyonu maalesef iyi değil, dışarıdan ses alabildiği gibi dışarı da ses verebiliyor. Ufak seyehatlerde son ses olmadığı sürece sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Yani ben alayım kütüphanede takılayım diye düşünmeyin telefonu kulaklığa takmayı unutan çocuk gibi rezil olmayın.

Teknik detay ve ses grafiği.

40mm neodymium sürücü.
105dB @1MW hassasiyet.
32ohm empedans.
10HZ-30KHz frekans aralığı.
1.2 metre kablo uzunluğu.
3, 5mm altın kaplama jak.
205gram ağırlık.

1711146048723.png


Düşünce ve deneyimlerim.

Öncelikle ürün dengeli denebilecek bir ses profiline sahip. Tizleri ilk başta biraz kulak tırmalamıyordu ancak kullandıkça açıldı azcık. Büyük ihtimalle zamanla da daha iyi hale gelecektir.

Ses yüksekliği olarak bana fazla geldiğini belirtmek isterim. Fazladan güç verince de öyle bozulma olmadı. Ancak değişiktir ki telefonumun 3, 5mm çıkışı ve ES100'ü LDAC ile bağladığımda kesinlikle bilgisayardan gerek anakart ve kasa gerekse de ES100 ile aldığımdan çok daha dolgun bir ses aldığımı belirtmek isterim.

Müzikleri 97db spl üzerinden %100 ses seviyesinde test ettim.

Bassları net bir şekilde veriyor, tatlı hoş bir bass'ı kesinlikle bangır bangır değil.
Bu sefer farklılık olsun dedim bass için Connor Price'nin parçalarından üç beş tane ve bir kaç almanca parça dinledim ve oldukça tatmin oldum. Gözümde yeterince doyurucu.

Midleri güzel ek bir şey diyemem açıkçası. Çince ve kadın vokalli şarkıları yoğunlukla denedim ve pop müziklerde oldukça güzel daha ne olsun.

Tizlere gelecek olursak her ne kadar bazı frekanslarda sapıtıyor olsa da bu fiyat açısından oldukça iyi diyebilirim. Aşırı parlak olduğunu düşünmüyorum, gayet net ve basslar tarafından yutulmuyor ancak 7-8Khz aralığı beni birazcık mahvetti.
Tiz için direkt Unutama Beni açtım dediğim gibi 7-8khz aralığı beni oldukça rahatsız etti ancak 7-8 arasına baskı yapmayan tizlerde oldukça güzel bir performans sergiledi.

Buna ekstra olarak k-pop dinledim listemden hala çıkmadıklarından dolayı ve zevkli işte bu paraya bu ses kalitesi daha ne olsun çoğu "iyi" denilen 2000-3000₺'lik üründen daha iyi çaldığını düşünüyorum.

Kısacası bu aleti yanıma alır otobüste, vapurda, metroda veya bir sahil kenarında oturur, güzel bir Çince şarkımı açar dinlenir, sevinirsem de hızlı bir şarkı açar eğlenceme bakarım.

Kısaca bu paraya bu performans oldukça şaşırtıcı ve iyi.​
 
500 lira oldu artık herkes rahatlamıştır 🤤

Aslında indirim konusunu açtığımda zaten 500₺'di fiyatı uygun ve ürün performanslı diye açmıştım. Sonrasında indirim geldi konu düzenlendi doğal olarak.
 
350 liraya millet kulak ortucu kumas aliyor, sen kulaklik almissin :D Birak kaliteli sesi, ses vermesi bile 350 liraya mucize. Hayirli olsun.
Ahaha, hocam ben de tam Orbit S için kılıf bakıyordum Aliexpress'ten. Sizin yorumu gördüm. Haykırdım. Keşke 350 TL'ye alabilseydik kılıfları yine iyiydi 😂

Bence ürün sahte, tek bir satıcı var ve yurtdışında aşırı pahalı. Bir sıkıntı var burada..
Sahte değil hocam. Benim ürün de bugün geldi ve gayet orijinal. Hatta bana gelen kulaklık Ekim 2018 tarihliydi. Zamanında Creative S-XFi'ı tanıtmak amacıyla S-XFi AMP satın alana Creative Aurvana SE'yi yanında verdi. Anlaşılan satıcı WEXTA da ses kartlarını elinden çıkarıp kulaklıkları elinde kalan birinden toplu şekilde uyguna almış. Şimdi de TR'de uyguna satıyor.


Malzeme kalitesi evet biraz dandik olabilir ama ses kalitesi 60€ nun üstünde.

Bir incelemede ben eklemek isterim.

Benimki şimdi geldi ve kesinlikle orijinal olduğunu söyleyebilirim. Bu kalite sahte kulaklıklarda olamaz. Malzeme kalitesi resimlerde dandik gözüküyor ama elinize aldığınızda aslında fena değilmiş diyorsunuz. Tabii bir M40X kalitesi veremez onlar tank gibi bir şey. Düşük mesafeden düşerse bir şey olmaz fakat atıyorum koşarken falan düşerse ne olur bilemem. Şimdi gelelim asıl konumuz ses kalitesine. Bu incelemeyi Creative Sound Blaster G6 kullanarak yapacağım. Ayrıca EQ yapılı değil. Oratory1990 abimizin EQ ayarlarını bir ara indirip denerim.

İlk olarak şunu söyleyim bass için alıyorsanız almayın demek isterdim fakat gene de alın.
Basslar miktarı benim zevkime göre bir tık düşük (HD58X + HD650 yaxi padleri anca tatmin ediyor) bass dokusu fena değil. G-eazynin Legend şarkısında 11. saniyede başlayan o arkadaki bass dalgası hissediliyor ama çok fazla değil. HD58X veya seeaudio yume Ultra'da çok daha iyi hissediyorsunuz ve aslında ne olduğunu anlıyorsunuz.

Midlere gelip vokal performansa gelecek olursak HD58X e bu konuda biraz yakın diyebilirim. Vokaller ton olarak birbirine çok yakın fakat Aurvana'da sanki vokallerin üstünde gereksiz bir katman var gibime geldi. Kadın sesleri erkek seslerinden çok daha başarılı. Onun dışında vokallerde sizi çok memnun edecektir. DT770 gibi bir çöp değil merak etmeyin.

Midlerdeki enstrümanlara gelecek olursak enstrüman ayrımı fena değil fakat biraz daha iyi olmasını beklerdim. Gerçi kapalı bir kulaklık olduğu çok da kafaya takmamak lazım.

Tizlere gelecek olursak gayet canlı bir tizleri var. Live! Denmesini hak ediyor. Hangi müziği dinlerseniz dinleyin sizi sıkmayacaktır. Bence müzik dinlemenin temelide budur. Tizleri yüksek seste bile kulak tırmalamaz ama belki bir süre sonra kulaklarınızı yorabilir. Detay seviyesi fena değil. Yume Ultra'daki mikro detaylar yok.

Sahne genişliğine gelecek olursak beni en çok şaşırtan bu oldu. Kapalı bir kulaklığa göre sahne genişliği bayağı iyi. Ses böyle ağzınızda toplanmıyorda kenarlarda diye hayal edebilirsiniz. Bu konuda beni çok memnun etti. Sahne genişliği olarak HD58X le aynı diyebilirim.

Müzikte çözünürlük kısmına gelecek olursak HD58X'ten bir tık düşük ama bu normal. İkisi de yume Ultra'lara yaklaşamaz.

Sonuç olarak 400-500 liralık bu kulaklık orijinal olmakla birlikte dinlediğiniz her müzikten keyif alacağınız bir şekilde dizayn edilmesi çok çok büyük nimet. Her ne kadar ses kalitesinde HD58X ve yume Ultra'nın gerisinde olsa da F/P olarak bu ikisini çok rahat şekilde geçer.

Tabii şunu unutmayın müzikteki o kaçırdığınız %10'luk 20'lik kısım asıl zevki veren ve vay be dedirten kısımlardır. Bu yüzden bu hobiye bu kadar paralar dökülüyor.
Hyper-X Cloud Orbit S ve Superlux HD681 sahibi olarak kulaklık hakkında şöyle bir yorum yapayım. Orbit S ile zaten aynı cümlede geçmesi bile doğru değil ama HD681 ile karşılaştırma yapabilirim. Sound Blaster X4 sahibi olduğumdan ve elimdeki 2 kulaklık da S-XFi sertifikalı olmadığından uygun fiyatlı olan Aurvana'yı satın aldım. Bugün yaptığım testler sonucu filmlerde CAL! SE, HD681'i S-XFi'da tokat manyağı yapıyor. EQ ayarı yapmadan Flat şekilde kulak taraması+kulaklık seçimi yaparak denedim. Ayrıca basların filmlerde bu kadar tok bir şekilde vurması beni şaşkına çevirdi ancak baslar bir tık fazla geldi, biraz kısılması gerekiyor gibi. Müzik performansını ise beğenmedim. HD681'i daha başarılı buldum. Ayrıca görünüm olarak ucuz gibi dursa da malzeme kalitesi fena değil. Tasarımını sevdim. Özellikle pedleri aynı Orbit S gibi yumuşacık ve hafızalı gibi duruyor. Tek sevmediğim yanı biraz küçük bir kulaklık olması ve kablosunun kısa olup çok dayanıksız durması.

Sonuç olarak elinde S-XFi destekli bir cihazı olup sertifikalı kulaklığı olmayan arkadaşlara ya da hiç kulaklığı olmayıp düşük bütçesi olanlara efsane fiyatından ötürü almalarını tavsiye ederim. Halihazırda bir kulaklığı olup S-XFI için kullanmayacaklara ise almalarını pek tavsiye etmem.
 
Son düzenleme:
Ahaha, hocam ben de tam Orbit S için kılıf bakıyordum Aliexpress'ten. Sizin yorumu gördüm. Haykırdım. Keşke 350 TL'ye alabilseydik kılıfları yine iyiydi 😂


Sahte değil hocam. Benim ürün de bugün geldi ve gayet orijinal. Hatta bana gelen kulaklık Ekim 2018 tarihliydi. Zamanında Creative S-XFi'ı tanıtmak amacıyla S-XFi AMP satın alana Creative Aurvana SE'yi yanında verdi. Anlaşılan satıcı WEXTA da ses kartlarını elinden çıkarıp kulaklıkları elinde kalan birinden toplu şekilde uyguna almış. Şimdi de TR'de uyguna satıyor.



Hyper-X Cloud Orbit S ve Superlux HD681 sahibi olarak kulaklık hakkında şöyle bir yorum yapayım. Orbit S ile zaten aynı cümlede geçmesi bile doğru değil ama HD681 ile karşılaştırma yapabilirim. Sound Blaster X4 sahibi olduğumdan ve elimdeki 2 kulaklık da S-XFi sertifikalı olmadığından uygun fiyatlı olan Aurvana'yı satın aldım. Bugün yaptığım testler sonucu filmlerde CAL! SE, HD681'i S-XFi'da tokat manyağı yapıyor. EQ ayarı yapmadan Flat şekilde kulak taraması+kulaklık seçimi yaparak denedim. Ayrıca basların filmlerde bu kadar tok bir şekilde vurması beni şaşkına çevirdi ancak baslar bir tık fazla geldi, biraz kısılması gerekiyor gibi. Müzik performansını ise beğenmedim. HD681'i daha başarılı buldum. Ayrıca görünüm olarak ucuz gibi dursa da malzeme kalitesi fena değil. Tasarımını sevdim. Özellikle pedleri aynı Orbit S gibi yumuşacık ve hafızalı gibi duruyor. Tek sevmediğim yanı biraz küçük bir kulaklık olması ve kablosunun kısa olup çok dayanıksız durması.

Sonuç olarak elinde S-XFi destekli bir cihazı olup sertifikalı kulaklığı olmayan arkadaşlara ya da hiç kulaklığı olmayıp düşük bütçesi olanlara efsane fiyatından ötürü almalarını tavsiye ederim. Halihazırda bir kulaklığı olup S-XFI için kullanmayacaklara ise almalarını pek tavsiye etmem.
Aa adama bak. Geçen 399TL felandı. Alıcaktım, sonra alırım param cebimde kalsın dedim. Dün 499TL'ydi, neden fiyatı yükseldi diye sormuşlar, sonra bizi takip edin dedi. 499TL'den 599TL'ye yükselmiş. Ayıp ne diyeyim..
 
Aa adama bak. Geçen 399TL felandı. Alıcaktım, sonra alırım param cebimde kalsın dedim. Dün 499TL'ydi, neden fiyatı yükseldi diye sormuşlar, sonra bizi takip edin dedi. 499TL'den 599TL'ye yükselmiş. Ayıp ne diyeyim..
Hocam son günlerde en az 100 kere fiyatı aşağı çekip durmuştur satıcı. Hatta bugün saat 12'de bile 357 TL'ye satılıyordu. Ben ürünü ilk Nisan başında görmüştüm. Fiyatı 500'dü. Sonra baktım elinde bir sürü stok var. 300 tane bile alım yapılabiliyor. Fiyatı düşürmesini bekledim. Sonra perşembe günü 400'e düşünce aldım. Baktım 2 saat sonra 350'ye inmiş. İptal edip tekrar aldım. Almayı düşünüyorsanız fiyatı takip edin. Eski fiyata iniyor ancak şu an talep çok fazla olduğu için fiyatı artırıyor yavaş yavaş. Arzdan yana şu anlık bir sıkıntı yok. Elinde bol var.
 
Hocam son günlerde en az 100 kere fiyatı aşağı çekip durmuştur satıcı. Hatta bugün saat 12'de bile 357 TL'ye satılıyordu. Ben ürünü ilk Nisan başında görmüştüm. Fiyatı 500'dü. Sonra baktım elinde bir sürü stok var. 300 tane bile alım yapılabiliyor. Fiyatı düşürmesini bekledim. Sonra perşembe günü 400'e düşünce aldım. Baktım 2 saat sonra 350'ye inmiş. İptal edip tekrar aldım. Almayı düşünüyorsanız fiyatı takip edin. Eski fiyata iniyor ancak şu an talep çok fazla olduğu için fiyatı artırıyor yavaş yavaş. Arzdan yana şu anlık bir sıkıntı yok. Elinde bol var.
Evet hocam bende görüyorum sürekli aşağı çekip duruyor sonra arttırıyor. Almayı düşünüyorum, hatta kesin olarak alacağım. Zaten mikrofon olarak Razer Seiren Mini var. Bir kulaklık olsa bana yeterli. Elinde bol var, ama bakalım fiyatı düşürsün..
 
Evet hocam bende görüyorum sürekli aşağı çekip duruyor sonra arttırıyor. Almayı düşünüyorum, hatta kesin olarak alacağım. Zaten mikrofon olarak Razer Seiren Mini var. Bir kulaklık olsa bana yeterli. Elinde bol var, ama bakalım fiyatı düşürsün..
350'nin altına inmez kolay kolay. Bence 350'ye düşünce yapıştırın gitsin.
 

Geri
Yukarı