Çözüldü Crimson 17.4.2 sürücüsü ile VSR sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC // Intel I5 12400F/ Asrock H610M / Corsair 32GB (2x16) 3200 MHz Ram / 500GB Kioxia Exceria NVMe SSD, 2TB+500GB HDD / Aerocool Aero 800 Black Edition / PSU : Enermax Revolution D.F.X 1200W 80+ Gold / Samsung LU28E590DS/UF 4K 1Ms - ASUS VS229HA FULL HD/
Orijinal 570'lerde de aynı tamam sıkıntı yok sanırım. 514 MB hocam bu arada. Siz de VSR çalışıyor mu bir dener misiniz?
Hocam VSR dedin de aklıma geldi neredeyse 1 haftadır bu 17.4.2 sürücüsünü kurduğumdan beri VSR'ı kullanamıyorum daha doğrusu bazı oyunlarda kullanabiliyor iken bazı oyunlarda aktif olmuyor her nedense. Sizde de öyle bir problem var mı acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya koyu değilde parlak bir resim koyun öyle deneyin. Yeniden başlattığında puslu gözüküyor başta.

Hocam bir cevap yazar mısınız ya? Ona göre sürücüyü değiştireceğim.
Yok öyle bir problemle karşılaşmadım kesinlikle.

Yok öyle bir problemle karşılaşmadım kesinlikle.
Vardır da fark edememişsindir. Çok önemli bir şey değil zaten. Ben bile zor fark ettim.

Ya o değilde kafam bozuldu cidden. Bu zamana kadar sistemden değilde ekran kartindan başım ağrıdı. Yok CW'si, yok VRAM'i, yok sürücüsü, biktim artık. En sonda kartı çöpe atacam, o dereceye geldi artık.

Vardır da fark edememişsindir. Çok önemli bir şey değil zaten. Ben bile zor fark ettim.

Ya o değilde kafam bozuldu cidden. Bu zamana kadar sistemden değilde ekran kartindan başım ağrıdı. Yok CW'si, yok VRAM'i, yok sürücüsü, biktim artık. En sonda kartı çöpe atacam, o dereceye geldi artık.
CW ile ilgili öyle bir algı oluştu ki bir çok kullanıcı Coil Whine problemini ordan burdan duyarak gözünde büyütüp kartlarda donanımsal bir ağrıza varmışçasına kullanılmaz zannedip iade veya onarım işlemi için servise gönderip kartlarını da kendilerini de boş yere harap ediyorlar.

Sürücü olayı bana şu yüzden bıkkınlık getirdi.
Artık çok fazla sürücü yayınlanıyor dolayısı ile bu sürücüleri kurmak epey vakit alıyor sende biliyorsundur zaten.

1.İlk önce sürücüyü indir.
2. Sistemi yeniden başlatıp güvenli moda al.
3. Sistem güvenli modda açıldıktan sonra DDU ile sürücüyü kaldır.
4.Sürücü kaldırıldıktan sonra sistemi tekrar yeniden başlat.
5.Sürücüden arda kalanları temizle.
7. Sürücüyü kur, işlem bittikten sonra sistemi yine yeniden başlat.
8. Son olarak Crimson arayüzüne gir ve daha önceki ayarlamalarını tekrar uygula.

Bunların dışında hiç dert edecek bir şey yok kartlarımızda çok şükür donanımsal bir problem söz konusu değil.
VRAM de ileride oyunlarda çok fazla problem olmaya başlarsa ki gidişat öyle malesef sana tavsiyem sonuçta yeni nesil bir kart kullanıyorsun ve değerinin altına da düşmeden rahatlıkla satarsın.Üstüne biraz daha koyar benim yaptığım gibi Rx 480-580 gibi bir kart alabilirsin.

Hocam bir önceki sürücüyü kaldırıp yeniden başlattıktan sonra kurmanız yeterli. Neden o kadar uğraşıyorsunuz ki? Yine aynı FPS'i alırsınız. :) Bir sıkıntı olmaz yani, kafaya çok takmayin.

Hocam bir önceki sürücüyü kaldırıp yeniden başlattıktan sonra kurmanız yeterli. Neden o kadar uğraşıyorsunuz ki? Yine aynı FPS'i alırsınız. :) Bir sıkıntı olmaz yani, kafaya çok takmayin.
Performansını arttırmak değil de daha stabil çalışması için yapıyorum. R9 380 kullanırken başıma gelmişti, eski sürücüyü tam olarak kaldıramadığımdan ötürü yeni sürücüyü kuramadığım oluyordu , hadi bir şekilde kurdum bu seferde oyun içinde ekran bir anda kararıyor illa ki reset atmam gerekiyordu hatta kimi zaman oyun içinde yine kırmızı ekran problemi ile de karşılaşıyordum.
Forumdan araştırmalarım sonucu DDU yu öğrendim ve kullanmaya başladım bir daha da bu tür aksiliklerle,problemlerle karşılaşmadım.
İşte bu ve benzeri nedenler ile karşılaşmamak için DDU , ekran kartı kullanıcıları için tam bir nimet aslında :)

Öyle Denetim masasına girip sürücüyü kaldırmakla olmuyor malesef. :)

Bende DDU kullanıyorum ama o kadar uzun sürmüyor işim. Silip yukluyorum hemen.
DDU ile sistemi güvenli moda almadan sürücüyü kaldırıp sistemi yeniden başlattığımda ekran karıncalı bir görüntü halini alıp kullanılamaz hale geliyor.
Sistem geri yükleme ile çözebildim yoksa format yolu gözükmüştü bana.:)
İşte bu tür nedenler ile karşılaşmamak için uzun sürsün ama temiz olsun diyorum ben. DDU da güvenli mod ile sürücünün kaldırılmasını öneriyor zaten.

Bu arada VSR problemi yeni yayınlanan 17.5.2 sürücü paketi altında bilinen sorunlar listesinde belirtilmiş. Bu da demek oluyor ki bir sonraki yayınlanacak sürücü paketi ile bu problemi çözecekler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı