Crossfire yapıldığında VRAM'in miktarı artmaz. Muhtemelen sıkıntısız bir şekilde çalışıyordur. 4 GB + 4 GB = 4 GB yapar Crossfire'da.
Sistem tek GPU kullanmak yerine çift veya daha fazla GPU kullanır ve performans artışı yaşanır, ama yine de Crossfire yapmak mantıklı değil. Aynı modelden bir tane daha alacağına elindekini satıp bir üst model almak hep daha mantıklıdır. Bu arada her oyun Crossfire desteklemiyor.Peki bu Crossfire'in tam olarak özelliği nedir performansa ne gibi bir etkisi olur hocam.
Uygulamanın desteği kadar etkisi olur. Güç tüketimini arttırmak dışında göze hitap eden bir performans artışı bulunmuyor çünkü uygulamalar ve oyunlar CF ve SLI desteğini pek sağlamıyor.Peki bu Crossfire'in tam olarak özelliği nedir performansa ne gibi bir etkisi olur hocam.
Dual Graphics özelliğini mi yoksa crossfire özelliğini mi kullandınız? Kartlar nelerdir?
CF veya SLI olması için minimum 2 tane harici GPU olması lazım. Bende tam bilmiyorum.AMD Radeon'A-10 7870K ve NVIDIA GeForce GT640 ekran kartını anakarta taktım BIOS ayarlarından bazı şeyler değiştirdim buna tam olarak ne deniyor?
Crossfire veya Dual Graphics yapmamışsınız. Crossfire için iki adet AMD ekran kartı gerekir. Dual Graphics için ise APU bir işlemci ve AMD ekran kartı gerekir. Sizin ekran kartınız NVIDIA. Siz dahili grafik işlemcisini de devreye almışsınızdır. Performans artışı olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.