2 GPU + APU CrossFire yapılır mı?

Saytomo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Sabahları öğrenci akşamları ...
Biliyorum çok acayip bir soru. Ama gençlik aklı işte garip fikirler geliyor aklıma. Bir APU işlemci ile uygun bir AMD ekran kartının CrossFire yapılabileceğini biliyorum. Ama 2 AMD ekran kartı + bir

APU ile üçlü CrossFire yapılabilir mi? Yapılırsa sonuçları ne olur?

Cevabı bilmeseniz de düşüncelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
APU ile üçlü CrossFire yapılabilir mi? Yapılırsa sonuçları ne olur?

Sanırım Crossfire+Dual Graphics yapmayı anlattınız.

Bir ara bende merak ettim ve araştırdım. Anladığım kadarıyla Dual Graphics eski APU işlemcilerde var ve belirli kartlarla yapılabiliyor, testlere bakıldığında da Dual Graphics'in 30 FPS civarı sonra performans değilde yük olmaya başladığını düşünüyorum. Crossfire ile Dual Graphics bir arada oluyor mu bilmiyorum.
Dual Graphics destekleyen donanımların listesi

Zaten Technopat işe yaramaz bir teknoloji olduğunu belirtmiş:
1574600743312.png

Şöyle düşünün: 130 ton yükü taşımak için 730 bg Scania S730 kullanıyosunuz. Crossfire yaptığınızda başka bir Scania S730 ile tırınızın önüne destek almış oluyorsunuz. Ama APU yapınca 130 ton yükünüzün arkasına 270 bg Renault Premium tır takmış oluyorsunuz. Yokuşta biraz yardımı olur ama düz yolda tamamen ölü yük olur. Yani düz yolda iki 730 bg'lik tırınız 270 bg tırıda çekmek zorunda kalıyor.
Ama gençlik aklı işte garip fikirler geliyor aklıma.

Dediğim gibi. Aynı şey benimde aklıma gelmişti ve araştırdım. Ama gerçek biraz heves kırıcı oldu. Dual Graphics terk edilmiş bir teknoloji.

Son düzenleme:
CF yapmak için iki ekran kartının da aynı olması gerekiyor. APU işlemci ve harici bir ekran kartı ile de CF yapılmıyor ki sizin dediğiniz zaten olmaz.
Tam olarak aynı olmasına gerek yok. Ayrıca APU'larla Dual Graphics şeklinde çalışabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
amd-crossfire-compatibility-chart.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı