CRU çözünürlük değişikliği

repsol

Femtopat
Katılım
19 Aralık 2023
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

1366x768 çözünürlüklü ekrana sahip olan laptop ekranımı 1920x1080 çözünürlükle kullanmak istiyorum. CRU üzerinden 1920x1080 çözünürlük değerini giriş yapıp daha sonrasında restart BAT'ını çalıştırıyorum. Kısa süre içerisinde ekran gidip geliyor. O süre zarfında görüntü oluşturucusunu restart ediyor ve ekranda birkaç saniyeliğine ayarladığım 1920x1080 çözünürlüğü yansıyor. Ancak daha sonrasında tekrar default değeri olan 1366x768'e dönüyor. Görüntü ayarlarından vs. kurcalıyorum ama değişikliği kalıcı hâle getiremiyorum. Konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan aydınlatabilir mi?
 
Donanımsal olarak 1080p olmayan bir ekranı nasıl 1080p yapacaksınız hocam, yapamazsınız.
VSR'ya da DSR gibi teknolojilerle sanal çözünürlük yapabilirsiniz.
 
Bilgisi ve tecrübesi olanlar yazdım... Araştırırsanız cru ile çözünürlük ayarlarının nasıl manipüle edildiğini görebilirsiniz. Donanımsal olarak içerisine tabi ki piksel eklemeye çalışmayacağım, ekrana fhd çözünürlükte görüntü aktarılmasını istiyorum.
 
Bilgisi ve tecrübesi olanlar yazdım... Araştırırsanız CRU ile çözünürlük ayarlarının nasıl manipüle edildiğini görebilirsiniz. Donanımsal olarak içerisine tabii ki piksel eklemeye çalışmayacağım, ekrana FHD çözünürlükte görüntü aktarılmasını istiyorum.

VSR veya DSR kullanmalısınız en mantıklısı bu sanal çözünürlük ayarlamak istiyorsunuz siz anladığım kadarıyla.
 

Geri
Yukarı