Rehber CRU ile Adaptive-Sync Aralığı Değiştirme Rehberi

Gecikme için herhangi bir test yapmadım, doğrudur. Ek gecikmenin oranına bağlı olarak kabul edilebilir diyebilirim. Çoğu monitörde freesync açmak veya düşük Hz ayarlamak ayrıca gecikme artırıyor. Özellikle 60Hz modu çoğu 240hz monitörde tam bir rezalet.

Bu rehber aslında biraz son çare bir yöntem. VG259QM ile bazı düşük FPS veren oyunlarda (Squad, Tarkov, tek kişilik AAA oyunlar vb) çok işime yarıyordu, şu an XG2431 kullanıyorum, gerek duymuyorum. Zaten 7800X3D ile artık eskisi kadar düşük FPS almıyorum. Yarın 9800X3D geliyor, geçer miyim bilmiyorum ama artık benim gibi BFI hastaları için yüksek FPS almak eskisi kadar zor değil, o yüzden bende eskisi kadar kasmıyorum kendimi.
Gecikmeyi şöyle çoğaltıyor aslında ben de biraz yanlış anlatmış olabilirim. FreeySync ya da G-Sync artık online oyunlarda eskisi kadar gecikme arttırmıyor, hatta tam tersi daha senkronize oluyor ve iyi duruma geliyor. CRU ile monitörün fazladan dinamik olan Hz aralığını yaptığın zaman gecikme artıyor. Yani örnek benim kullandığım monitör 48 ile 240Hz aralığı var. 48 yerine örnek 60 yazarsam gecikme artıyor çok kötü şekilde...Bunu demek istemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı