CRU ile Hz yükseltmek riskli mi?

677472

Picopat
Merhaba. Bir sorumu cevaplamak adına bu konuyu açtım. Laptop kullanıyorum ve 60 Hz bir ekrana sahip. 60 Hz hiç akıcı gelmediği için Hz arttırmak istiyorum CRU programı sayesinde fakat korkuyorum laptopa zarar verir diye. 60 Hz'den 75 Hz'e yükseltmek istiyorum. Sizce yükseltmeli miyim?

Laptop özellikleri:
ASUS X515ep.
i5 1135G7.
8 GB RAM.
MX330.
512 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değil. Çok kurcaladım. Çözünürlüğü windowstan değiştir ama, nvidia ayarlarından değil. En kötü siyah ekranda kalırsın, 15sn sonra çözünürlük eskisine döner onaylamadığın için

Ama laptopta hiç verim alamadım ben, bilgine. En çok verimi va panel tvde ve tn panel lg monitöründe almıştım.

Değil. Çok kurcaladım. Çözünürlüğü Windows'tan değiştir ama, NVIDIA ayarlarından değil. En kötü siyah ekranda kalırsın, 15sn sonra çözünürlük eskisine döner onaylamadığın için.

Ama laptopta hiç verim alamadım ben, bilgine. En çok verimi VA panel TV'de ve TN panel LG monitöründe almıştım.

Çözünürlük değiştirmek zorunlu mu hocam TN panel laptop.

Değil. Çok kurcaladım. Çözünürlüğü Windows'tan değiştir ama, NVIDIA ayarlarından değil. En kötü siyah ekranda kalırsın, 15sn sonra çözünürlük eskisine döner onaylamadığın için

Ama laptopta hiç verim alamadım ben, bilgine. En çok verimi VA panel TV'de ve TN panel LG monitöründe almıştım.

Merhaba. Bir sorumu cevaplamak adına bu konuyu açtım. Laptop kullanıyorum ve 60 Hz bir ekrana sahip. 60 Hz hiç akıcı gelmediği için Hz arttırmak istiyorum CRU programı sayesinde fakat korkuyorum laptopa zarar verir diye. 60 Hz'den 75 Hz'e yükseltmek istiyorum. Sizce yükseltmeli miyim?

Laptop özellikleri:
ASUS X515ep.
i5 1135G7.
8 GB RAM.
MX330.
512 GB SSD.

Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın. Bu işlem doğal değildir. OC yapıyorsun. Yani daha fazla voltaj vererek normalin üzerinde bir güçle çalıştırıyorsun. Bu evet çat diye bozar anlamına gelmez fakat panelin ömründen çalar, ısınma sebebi olabilir, bozulabilir. Küçük ya da büyük yapılan işlem normal bir işlem değildir. Göze alınabilir ya da alınamaz bu size kalmış 3 senedir çözünürlük upscale ettiğim monitör var hiçbir şeyi yok. Ama sen yapar 1 ay sonra bozuladabilir. Her ürünün içindeki devre kartı ya da komponentler aynı olacak anlamına gelmiyor.

Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın. Bu işlem doğal değildir. OC yapıyorsun. Yani daha fazla voltaj vererek normalin üzerinde bir güçle çalıştırıyorsun. Bu evet çat diye bozar anlamına gelmez fakat panelin ömründen çalar, ısınma sebebi olabilir, bozulabilir. Küçük ya da büyük yapılan işlem normal bir işlem değildir. Göze alınabilir ya da alınamaz bu size kalmış 3 senedir çözünürlük upscale ettiğim monitör var hiçbir şeyi yok. Ama sen yapar 1 ay sonra bozuladabilir. Her ürünün içindeki devre kartı ya da komponentler aynı olacak anlamına gelmiyor.
Cahille uğraşmayın ben de yazdım. Beğenmedim atıyorlar boşa yorarsınız kendinizi. Overclocking işlemine risksizdir diyen ve muhtemelen kendini çevresinde teknolojiden anlıyorum diye geçindiren elemanlar var forumda. Onlar kendi doğrularını söylesinler ben uğraşmıyorum.

Bu arada her zaman yüksek voltaj verecek diye bir şey yok bazen Clock arttırmak için voltajı değiştirmen gerekmez. Undervoltage benzer mantıkla çalıştığı için söylemek istedim. Saygılar.

Haklısınız hocam yani doğallığını bozmayın diyorsunuz.

Cahille uğraşmayın ben de yazdım. Beğenmedim atıyorlar boşa yorarsınız kendinizi. Overclocking işlemine risksizdir diyen ve muhtemelen kendini çevresinde teknolojiden anlıyorum diye geçindiren elemanlar var forumda. Onlar kendi doğrularını söylesinler ben uğraşmıyorum.

Elektrik Elektronik Mühendisiyim bende. Bir nevi bilgilendirmek, yardımcı olmak amacım. Bilmiyor ya da denk gelmediği için çok ta araştırmadığından eksik bilgi sahibi olabilir. Her an her şeyi bilemeyebiliyor insan, lakin açık kapı bırakmak gerek. Vermez gibi bir terimi ben yanlış bulduğumdan belirttim.

Bu arada her zaman yüksek voltaj verecek diye bir şey yok bazen Clock arttırmak için voltajı değiştirmen gerekmez. Undervoltage benzer mantıkla çalıştığı için söylemek istedim. Saygılar.

Voltaj değişmese de frekans ile oynuyorsun veya amper. Standartın dışına çıkıp çıkmadığını tüm datasheeti okuyup karar verecekse eyvallah riski yoktur da illaki devre içindeki elektrik dağıtımını değiştirdiğimiz için normal dışına çıkmış ve olası bir sıkıntıyı kabul ediyor olmak gerekiyor. Teşekkür ederim detaya girmek istemediğimden girmemiştim olaya ama iyi oldu :D

Haklısınız hocam yani doğallığını bozmayın diyorsunuz.
Sisteminiz belli, laptop için yapmak pek mantıklı değil. Bunu yaptığınız zaman renklerde sıkıntı çıkıyor ve kendi monitörümde ghosting arttırıyor. Sizde olacak diye bir şey yok ama o farkı hissettiriyor.

Yukarıdaki arkadaşlar içinde 75Hz yapamayacağınızı bildiğim için dislike attım. Yüksek ihtimal 5 Hz falan maksimum arttırabileceksiniz. Çok riskli olacağını sanmıyorum.

Sisteminiz belli, laptop için yapmak pek mantıklı değil. Bunu yaptığınız zaman renklerde sıkıntı çıkıyor ve kendi monitörümde ghosting arttırıyor. Sizde olacak diye bir şey yok ama o farkı hissettiriyor.

Yukarıdaki arkadaşlar içinde 75Hz yapamayacağınızı bildiğim için dislike attım. Yüksek ihtimal 5 Hz falan maksimum arttırabileceksiniz. Çok riskli olacağını sanmıyorum.
Anladım sağ olun yorumunuz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı