CRU ile monitör Hz arttırmak sıkıntı oluşturur mu?

Native 60 Hz panel nitrojenle soğutulsa bile 120 ya da 144 Hz olamaz, imkanı yok.

Panelin kalitesine göre ortalama 10 Hz OC edilir, kağıt üstünde ömrü kısalır ama bugüne kadar panelinin CRU yüzünden bozulanını görmedim.
Lenovo Ideapad 100 15IBD kullaniyorum, 80’e OC’ladım, üstünü denemedim ve yaklaşık 4-5 ay 75 Hz’de kullandım. Hiçbir şey olmadı ancak birisi LED ömrünün ciddi kısaldığını söyledi ve 60’a geri çektim, 1 aydır böyle kullanıyorum. Şimdi çok kararsız kaldım kısacası. Ömür en fazla ne kadar kısalabilir ki? Zira niti vs. arttırmıyoruz. 920MX GPU’ya sahibim, sürekli olarak oynadığım tek oyun olan LoL’de +75 FPS’i rahat görüyorum. Panelden de pek anlamam esasında.

@irsuya

Soru kutsal kase, ne desem yanlış olacak.

Kağıt üstünde panelin ömrünün kısaldığı doğru ama ne kadar kısaltır, o panelin kalitesine bağlı. Panel iyi soğutuluyorsa ve bir miktar OC yapılırsa sorun yok. Ama iyi soğutulduğunu ve panelin kalitesini bilmiyoruz, 80 Hz riskli olabilir bir tık, onun aşağısı da yapılan OC'ye değmez. En iyisi stok ayarlarında kalsın derim ben.

Sonuç olarak fikrim yukarıdaki gibi. Elde edilen akıcılık hissine değmeyecek bir işlem. Götürüsü getirisinden fazla.

Son düzenleme:
@irsuya

Soru kutsal kase, ne desem yanlış olacak.

Kağıt üstünde panelin ömrünün kısaldığı doğru ama ne kadar kısaltır, o panelin kalitesine bağlı. Panel iyi soğutuluyorsa ve bir miktar OC yapılırsa sorun yok. Ama iyi soğutulduğunu ve panelin kalitesini bilmiyoruz, 80 Hz riskli olabilir bir tık, onun aşağısı da yapılan OC'ye değmez. En iyisi stok ayarlarında kalsın derim ben.

Sonuç olarak fikrim yukarıdaki gibi. Elde edilen akıcılık hissine değmeyecek bir işlem. Getirisi götürüsünden fazla.
Anladım, teşekkürler. 😊

Technopat Haberler

Geri
Yukarı