Crucial BX 500 SSD sağlığı %99'dan %98'e düştü

SSD’si çöp olanı duymadım daha bütün konular çok ısınıyor. Sağlığı %1-2 azaldı üzerinde. Sağlığınınnazalması yakında bozulaca demek değil. Tamam sıcak da kasa foton yok, nasıl bir kablo denizinin içinde yatırıyorsun acaba SSD’yi kasada. Kasa içi sıcaklık değeri yok. Varsa yoksa ısınıyor. Tamam doğrudur ısınıyordur ne diyelim. Biri bir laf yayıyor. Biz de falancanın nikahında falanca kulağıma fısıldadı der gibi yayıyoruz. :):):)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye HD Sential durumu böyle. %92 gösteriyor burada. En yüksek 62 dereceye çıkmış bu arada. Eğer laptopta veya hava akışı kötü bir kasada kullanıyorsanız ne marka olursa olsun SSD'nizin ömrü etkilenir tabi. Samsung 840 EVO 4 yıllık. Bu yazılım daha 3 yıla yakın gideceğini tahmin ediyor.

Örneğin yine SSD'le yaşıt Samsung SpinPoint bir HDD takılı, ona da %100 sağlık diyor ama hiç inanmıyorum, yazma okuma hızları berbat durumda maalesef. Madem sağlıklı ne diye bu kadar yavaşladı? Çok takılmayın bu değerlere, ömrü yettiğince kullanın gitsin.

ssd_231.png
 
@@cleancoder

Benim Samsung'u gördünüz değil mi? 5 senelik. 60 TB veri yazılmış. Sağlık durumu %79'da.

51 derece çok sıcak çalışıyor. Bendeki 30 dereceyi geçmiyor. Tavsiyem yerini değiştirme imkanınız var ise değiştirin.
 
@@cleancoder

Benim Samsung'u gördünüz değil mi? 5 senelik. 60 TB veri yazılmış. Sağlık durumu %79'da.

51 derece çok sıcak çalışıyor. Bendeki 30 dereceyi geçmiyor. Tavsiyem yerini değiştirme imkanınız var ise değiştirin.

Laptopta hocam yerini nasıl değiştirelim :) O yüzden ısınıyor zaten, kasada kullanıyordum bu SSD'yi 55 derece falan görmezdi bile. İşte dediğim gibi, yeri önemli.
 
Ssd’si çöp olanı duymadım daha bütün konular çok ısınıyor. Sağlığı %1-2 azaldı üzerinde. Sağlığınınnazalması yakında bozulaca demek değil. Tamam sıcak da kasa foton yok, nasıl bir kablo denizinin içinde yatırıyorsun acaba ssd’yi kasada. Kasa içi sıcaklık değeri yok. Varsa yoksa ısınıyor. Tamam doğrudur ısınıyordur ne diyelim. Biri bir laf yayıyor. Biz de falancanın nikahında filanca kulağıma fısıldadı der gibi yayıyoruz. :):):)
Kasanın önünde fanın hemen arkasında, ilk giren temiz hava ssdden geçtikten sonra kasanın içine gidiyor.
 
Eki Görüntüle 487337
Durum iyi mi? Ben de BX500 kullanıyorum da endişelenmem gereken bir şey yoktur umarım. 7 aydır sistemde.

Hastamız iyi merak etme :) Bir sorun yok. Yani güzel bir BX500 örneği işte 7 ayda %1 gitmiş daha ömründen. Yıllarca gider yani. Çok kulak asmayın bu programlara, ciddiye alın ama önceki mesajlarda dediğim gibi çok fazla da takılmayın.
 
Kasanın önünde fanın hemen arkasında, ilk giren temiz hava SSD'den geçtikten sonra kasanın içine gidiyor.
Kasanız Dark ninja bırakın da ısınsın. Hava akışı ve kablolaması iyi bir kasa değil. Topu topu 3 tane fanı var gayet yetersiz. Biri arkada egzoz fanı onu saymıyorum bile. 2 fanla döndürmeye çalışıyorsunuz. Fanlardan biri 12 CM öndeki yani gayet yetersiz. Öndeki fandan giren hava SSD'ye ulaşmaz bile SSD fanın arkasında değil üstünde ısınan hava yükselir bu arada. Dark'tan daha küçük kasada 5 adet 14 CM fan kullanıyorum. 2'si üstte egzoz ısınan havayı atıyor. Biri altta ikisi önde kasaya hava alıyor.
Bir tane 12 CM bir tane 14 CM fanlı havalandırması yetersiz kasaya ne takarsanız takın ısınır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@@temmuzz bu konuda size katılamıyorum. (Topu topu 3 tane fanı var, gayet yetersiz.) Yani 5 fan daha serin olacak diye bir durum söz konusu değil. Kasada hava akışı iyi sağlanır ise 2 fan bile yeterli olur. Unutulmamalıdır ki ekran kartı ve PSU, kasa içindeki sıcak havayı tahliye eder. Eğer PSU içerideki havayı çekiyor ise. Ben mesela o şekilde kullanıyorum. Önde 3 fan var. 1 tanede arkada. Zaten bunları kullanmasam bile işlemci soğutucu Phanteks PH-TC14PE CPU Cooler. Sadece bu soğutucunun 2 fanını çalıştırsam bile işlemci yeterince soğuk kalıyor.


Not: Bunu Dark kasa için yazmadım. Bunu bu konuda bilgi sahibi olmayan biri okuyabilir. Bir genelleme havasında olduğunda yorum yazma gereği duydum.
 
12 CM ya da 14 CM fan'ın dönüş hızına göre geçirdiği hava metreküp olarak bellidir. 12 CM ve 14 CM fan ile havayı kasa içine alıp sadece, 12 CM'lik tek fan ile atmaya çalışmak yeterli değil. Rakamsal.
Gerçeklik bu genelleme değil ve geçen havayı metreküp olarak hesaplarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız. PSU ve ekran kartının hava tahliyesi gibi bir işlevi yoktur, o fanlar kendini soğutmak için döner. Konumlarını düşünürseniz PSU ve ekran kartının pek tahliyeye uygun konumda olmadıkları anlaşılır. PSU ancak kendi ürettiği sıcaklığı tahliye eder.
Ayrıca, birçok PSU ve ekran kartı uzun süre fanlarını döndürmeden çalışıyor artık. Ve birçok kasa da Dual chamber yani PSU aynı odada bile değil diğer kasa bileşenleriyle.
Çok fazla etken var yani, kasa, kasanın hava akışı, fanların sayısı, fanların konu mu, fanların kalitesi. Siz katılmamakta kendinizce haklısınızdır muhtemelen. Genelleme değil sayılar yalan söylemez, fan sayısı ve konumları önemlidir. İçeri alınan hava kaç metreküp ise ısınan havayı tahliye edecek egzoz fanına ihtiyaç vardır. Genellikle hem üreticiler hem kasa toplayanlar çok ses yapmasın diye fandan hep tasarruf eder, bu da ayrı bir durum tabii. Sessiz fan taktığınız sürece, ve konumları doğruysa o kadar serin bir kasa içi var demektir. Bir de tabii: ):) spagetti gibi kablo karmaşası içinde olmaması da ideal olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı