Crucial BX500 vs Adata SU650

ADATA SU650 MI? CRUCIAL BX500 MÜ?

• Su650

Oy: 10 18,9%
  • Bx500

Oy: 43 81,1%

• Oy verenlerin toplamı
    53
ne kad
Körler sağırlar birbirini ağırlar :) Yine de ikisi arasında BX500'ü tercih ederim.
SSD almayı planlıyorsan Samsung markasının ürünlerini tercih etmelisin.

%30 pahalı olduğu için almazsın ancak SSD'de performans anlamında taahhüt edileni yakalayamayınca, bir gün hiç beklenmedik bir anda seni yarı yolda bırakıp veri kaybı yaşattığında; "Keşke %30 fazla ödeseydim de başıma bunlar gelmeseydi" dersin :)

Bir de Max okuma - yazma değerleri en iyi senaryolarda geçerlidir. En zor senaryoda Samsung disklerin %40'a varan daha iyi sonuçlar verdiğini rahatlıkla gözlemleyebilirsin. Yani %30 farkın içerisinde yalnızca kalite - güvenilirlik değil > performans da giriyor.
ne kadar ekmek o kadar köfte usta paramız bunlara yettiği için bunları soruyoruz paramız olsa samsung alırız ama bütçe el vermiyor.

Körler sağırlar birbirini ağırlar :) Yine de ikisi arasında BX500'ü tercih ederim.
SSD almayı planlıyorsan Samsung markasının ürünlerini tercih etmelisin.

%30 pahalı olduğu için almazsın ancak SSD'de performans anlamında taahhüt edileni yakalayamayınca, bir gün hiç beklenmedik bir anda seni yarı yolda bırakıp veri kaybı yaşattığında; "Keşke %30 fazla ödeseydim de başıma bunlar gelmeseydi" dersin :)

Bir de Max okuma - yazma değerleri en iyi senaryolarda geçerlidir. En zor senaryoda Samsung disklerin %40'a varan daha iyi sonuçlar verdiğini rahatlıkla gözlemleyebilirsin. Yani %30 farkın içerisinde yalnızca kalite - güvenilirlik değil > performans da giriyor.
Hocam haklısınız da şimdi 240 GB Crucial BX 500 180 TL, Samsung 860 EVO 250 GB 290 TL. Ben de bugün ya da yarın 240 GB SSD sipariş vermeyi düşünüyorum sanırım oyumu Crucial BX 500'den yana kullanacağım.
Yanlış anlamayın, elbette para varsa Samsung alınmalı ben de sürekli aynısını söylüyorum.

SU650 ve SU630 kronik sorunlu SSD'ler. 1 ay bozulmadan dayanırsa haline şükret. Yani oyumu Crucial BX500'den yana kullanıyorum.
Kronik sorunlu olabilir ancak ben nedense yaklaşık 5 aydır sorunsuz kullanıyorum. Bilemedim yaşadığıma mı duyduğuma mı insansam.

Oyumu BX500'ten yana kullanıyorum. Kendim de kullanıyorum ama ısınma problemi olduğunu söyleyebilirim. Yine de fiyatına göre gayet iyi performansı var. Bütçe el veriyorsa başka markalara göz atmanı tavsiye ederim.

Eğer ithalatçı garantili olması sorun değilse ve kargonun gelmesini 1-1.5 ay bekleyebilirseniz alttaki SSD'yi tavsiye ederim.
Müşteri hizmetlerini arayıp SSD'nin stok durumunu kontrol ettirebilirsiniz. Eğer stoklarında mevcutsa kargoyu çok fazla beklemezsiniz.

Güncelleme:
Yanlış linki atmışım. Bahsettiğim SSD bu:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı