Crucial BX500 yazım hızı %50 düştü

Robot Nick

Centipat
Merhaba arkadaşlar 13 Aralık 2019'da yeni kurduğum sistemim için aldığım Crucial BX500 480GB SSD'nin yazım hızı 1 haftadır hiçbir şekilde 280 MB/s geçmiyor. Şu ana kadar bu SSD'yi sadece işletim sistemi için kullandım. Ne bir oyun kurdum ne de bir dosya indirdim sadece programlar yüklü. Diğer şeyler için HDD'leri kullanıyorum. Yani bir nevi gözüm gibi baktım. Ancak bir haftadır böyle bir sorun yaşıyorum. Okuma hızları normal olmasına karşın yazım hızı yarı yarıya düşmüş durumda. Önerileriniz nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim.

24-Temmuz-2020_19-36.png Ek Açıklama 2020-07-24 193433.jpg

Diğer HDD'ye geçip ondan test yaptığımda bile 280 MB/s üzerine çıkmıyor ne yazık ki. O dereceye takılıp kalmış durumda. Dünden bu yana 200 GB veri yazdım test yapacağım diye sonuç hep aynı maalesef.
Arka planda hiçbir uygulama kalmasın bu nokta cok onemli. Ben Discord ve Steam acikken yazma hizini olcup 250 degerini gorunce kafayi yemistim. Kapatip deneyince icim rahatladi. Isterseniz kendi degerlerimi paylasabilirim. Ilk testimi yaptim ve 277 yazma hizi gordum. 2. testimde 483 gordum. Neden 2.testte yukseliyor fikrim yok.

Arka planda hiçbir uygulama kalmasın bu nokta cok onemli. Ben Discord ve Steam acikken yazma hizini olcup 250 degerini gorunce kafayi yemistim. Kapatip deneyince icim rahatladi. Isterseniz kendi degerlerimi paylasabilirim.

Az önce tekrar yaptım testi yazım hızı 279 MB/s çıktı yine. Yani sınıra geliyor ama 280'nin üzerine çıkmıyor yine. Ve her şeyi kapatıp yapmama rağmen yine aynı sonuç çıktı.

Evet kurulu sağlık %99 ısısı normal ama sorun devam ediyor. Pazartesi günü garantiye göndereceğim zaten. Umarım değiştirirler.
Bende kisir dongu seklinde 1. test 250, 2.test 480 cikiyor. Neden acaba? Crystal Disk Mark'ta hangi bolume basiyorsunuz? x86 oldugu icin 32 kismini mi sectiniz?

Bende kisir dongu seklinde 1. test 250, 2.test 480 cikiyor. Neden acaba?

Forumda ki çoğu kişinin dediği gibi kronik sorunlu bir model. O dediğinizi son zamanlarda yapıyordu bende. Şimdi hiç 280'nin üzerine çıkmaz oldu bir haftadır. Bu kadar iyi davranırken düzgün kullanırken neden bu hale geldi bilmiyorum ama bir daha Crucial marka SSD evime giremez onu biliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
7 Ay civarı kullanıyorum bende. Geçenlerde bir test etmiştim.
Eki Görüntüle 623105

Bir hafta öncesine kadar bende de bu şekilde çıkıyordu ama bir problem oluştu içerisinde herhalde.

Forumda ki çoğu kişinin dediği gibi kronik sorunlu bir model. O dediğinizi son zamanlarda yapıyordu bende. Şimdi hiç 280'nin üzerine çıkmaz oldu bir haftadır. Bu kadar iyi davranırken düzgün kullanırken neden bu hale geldi bilmiyorum ama bir daha Crucial marka SSD evime giremez onu biliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Bir hafta öncesine kadar bende de bu şekilde çıkıyordu ama bir problem oluştu içerisinde herhalde.
Garanti tecrübenizi anlatan bir konu daha açarsanız beni etiketleyebilir misiniz? Ben de yedek disk alıp RMA'ya başvurmayı düşünüyorum.

Önce bir göndereyim kabul edilirse bilgilendiririm merak etmeyin.
Garanti tecrübenizi anlatan bir konu daha açarsanız beni etiketleyebilir misiniz? Ben de yedek disk alıp RMA'ya başvurmayı düşünüyorum.

Bir hafta kadar şehir dışında olduğum için ancak 2 gün önce garantiye yollama şansı bulabildim. İlgili bölümdeki arkadaş 20 gün kadar bir süre verdi. Bana söylediği şey tamiriyle uğraşılmıyor genelde yenisini yolluyorlar dedi. Bakalım servis süresi ne kadar sürecek ve değiştirecekler mi merakla bekliyorum. Onun dışında 4 gün kadar önce de Samsung Evo 860 500GB SSD aldım şu anda sıkıntısız kullanıyorum Allah bozmasın. SSD garantiden döndükten sonra yine bilgi veririm.
Merhabalar arkadaşlar.
Başka bir başlık daha açmak istemediğimden buraya yazmaya karar verdim. Crucial BX500 480GB SSD'min 7 ay gibi bir zaman da sorun çıkartmasından şikayetçi olduğum için 22 Temmuz günü aldığım samsun Evo 860 SSD'nin dün itibarıyla sağlık oranı sadece 363 GB yazmış olmama rağmen %99'a düştü. TRIM açık sağlık değerleri normal hatalı kapanma yok Rapid mod kapalı yani cihaza zarar verecek hiçbir şey yokken 1, 5 ay gibi kısa bir sürede %99'a düşmesi gözümdeki Samsung efsanesini sona erdirdi açıkçası. Sizin düşünceleriniz nelerdir bilmiyorum ama SSD meselesin de gerçekten tam olarak güvenebileceğim bir marka olmadığını düşünüyorum artık.
Merhabalar arkadaşlar.
Başka bir başlık daha açmak istemediğimden buraya yazmaya karar verdim. Crucial BX500 480GB SSD'min 7 ay gibi bir zaman da sorun çıkartmasından şikayetçi olduğum için 22 Temmuz günü aldığım samsun Evo 860 SSD'nin dün itibarıyla sağlık oranı sadece 363 GB yazmış olmama rağmen %99'a düştü. TRIM açık sağlık değerleri normal hatalı kapanma yok Rapid mod kapalı yani cihaza zarar verecek hiçbir şey yokken 1, 5 ay gibi kısa bir sürede %99'a düşmesi gözümdeki Samsung efsanesini sona erdirdi açıkçası. Sizin düşünceleriniz nelerdir bilmiyorum ama SSD meselesin de gerçekten tam olarak güvenebileceğim bir marka olmadığını düşünüyorum artık.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı