Crucial P5 SSD performans ölçümü ile veri aktarım hızı uyuşmuyor

halilns

Femtopat
Daha fazla  
Crucial P5 modeli 500GB M.2 SSD aldım okuma ve yazma hızları 3500/3000 mb/s. CrystalDiskMark gibi SSD performans ölçümlerinde SSD'nin kutu üzerinde yazan hızları doğruluyor. Ama SSD'den veri kopyalayacağım zaman 700mb/s hızlarında veri kopyalıyor (Max 800mb/s yi gördü). Kopyaladığım konum aynı SSD içerisinde Cden D ye şeklinde yapıyorum. Laptop ASUS TUF Gaming modelinde; AMD R7-3750h işlemci, GTX 1650 ekran kartı, 8 GB RAM başlıca bu özelliklere sahip. Müşteri hizmetlerini aradım bilgisayardan kaynaklı olmadığını, SSD'nin değeri neyse onları görmem gerektiğini söylediler. Crucial ile iletişime geçtim birkaç işlem önerdiler ( BIOS sayfasında 7-8 saat bekleme gibi) işe yaramadı. Bunun hakkında yapabileceğim bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-05-10 173030.png
    Ekran görüntüsü 2022-05-10 173030.png
    41,6 KB · Görüntüleme: 33
  • Ekran görüntüsü 2022-05-10 173137.png
    Ekran görüntüsü 2022-05-10 173137.png
    17 KB · Görüntüleme: 43
SSD üzerindeki değerleri alabilmeniz için çok çeşitli etkenlerin bu işleme uygun olması gerek. Anakart, işlemci ve RAM o hızları desteklemesi lazım. Ayrıca desteklese bile attığınız dosyanın tek parça halinde olması ve dosya türü önemlidir. Hiç bir problemi olmayan sağlığı %99'da 2000 MB/s okuma-yazma değeri olan NVMe M2 SSD'de 3-4 MB/s ile kopyalama yaptığımı biliyorum. Şu an için bir problem yok görünüyor kullandığınız SSD'de...

SSD üzerindeki değerleri alabilmeniz için çok çeşitli etkenlerin bu işleme uygun olması gerek. Anakart, işlemci ve RAM o hızları desteklemesi lazım. Ayrıca desteklese bile attığınız dosyanın tek parça halinde olması ve dosya türü önemlidir. Hiç bir problemi olmayan sağlığı %99'da 2000 MB/s okuma-yazma değeri olan NVMe M2 SSD'de 3-4 MB/s ile kopyalama yaptığımı biliyorum. Şu an için bir problem yok görünüyor kullandığınız SSD'de...
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yani müşteri hizmetleri ssd değerlerini görmeniz gerek diyor. Yani laptop özellikleri de çok düşük değil. Yani benim için istenilen değerin yarısını da verse yeterlidir. Beşte biri gibi bir değere düşüyor.

Okuma-yazma değerlerinde büyük bir sorun yok gibi şuan. Ufak tefek eksik değerler var ama çok önemsenecek bir durum değil. Dosyalarının aktarımda okuma ve yazma hızlarındaki değişikliğe sebep onlarca etki var. Laptoplarda M2 SSD'ler biraz fazla ısınır bu bile etki ediyor. Dosya türüne örnek olarak büyük boyutlu Rar dosyasını kopyalama yapabilirsiniz mesela. Tek parça olması sebebiyle aldığınız hız artacaktır.

Okuma-yazma değerlerinde büyük bir sorun yok gibi şuan. Ufak tefek eksik değerler var ama çok önemsenecek bir durum değil. Dosyalarının aktarımda okuma ve yazma hızlarındaki değişikliğe sebep onlarca etki var. Laptoplarda M2 SSD'ler biraz fazla ısınır bu bile etki ediyor. Dosya türüne örnek olarak büyük boyutlu Rar dosyasını kopyalama yapabilirsiniz mesela. Tek parça olması sebebiyle aldığınız hız artacaktır.
Tekrardan teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı