Crucial SSD Alınır mı?

Zamanında 240 GB'ını aldığım model. 20 GB dosya kopyalama testinde 74 dereceyi gördüğü ve bu kadar yüksek sıcaklığa ulaştığı için hız düşüren SSD'dir kendisi. Ancak bu forumda ve yabancı kaynalarda sadece 10-15 kişi gördüğüm için kronik olmadığını düşünüyorum. Yani sorunlu bir model bana denk gelmiş olabilir. Ancak göz önünde bulundurulabilir bir şey bu.

Marka ise Micron'un alt markası yanlış değilsem. Micron ise gayet köklü bir firmadır. Nvidia'ya GDDR5X ve GDDR6 bellek üretiyor. Intel ile ise Optane'yi geliştiriyor.

Zamanında 240 GB'ını aldığım model. 20 GB dosya kopyalama testinde 74 dereceyi gördüğü ve bu kadar yüksek sıcaklığa ulaştığı için hız düşüren SSD'dir kendisi. Ancak bu forumda ve yabancı kaynalarda sadece 10-15 kişi gördüğüm için kronik olmadığını düşünüyorum. Yani sorunlu bir model bana denk gelmiş olabilir. Ancak göz önünde bulundurulabilir bir şey bu.

Marka ise Micron'un alt markası yanlış değilsem. Micron ise gayet köklü bir firmadır. Nvidia'ya GDDR5X ve GDDR6 bellek üretiyor. Intel ile ise Optane'yi geliştiriyor.
Anladım hocam o zaman her ihtimale karşı A Data'ya yöneleyim en iyisi. Son bir sorum daha olacak. 2.5 inçlik laptop diskini masaüstünde sorunsuz kullanabilir miyim ?

Arkadaşlar yakın zamanda HDD'nin yerine 960 GB SSD almayı planlıyorum. SSD konusunda Crucial güvenilir bir marka mıdır ? Almayı düşündüğüm model ise BX500, 3D NAND desteği de mevcut.
O kadar depolama için Samsung çok başarılı. Crucial kötü değil de önerim samsung o kadar depolamada... Bir de m2 maksimum hız için iyi.

@Namelessone1905 Eğer Adata'nın SU650 veya 630 modellerinden bahsediyorsanız onları da almayın çünkü onlar doğrudan kronik sorunlu :) Dediğim gibi Crucial BX500 önerilen bir model ancak ben böyle bir sorun yaşamıştım. Sayı da fazla değil yani kronik gibi durmuyor ancak ben almam şahsen ikinci defa.

Ek olarak ilk başta yazmayı unutmuşum, yüksek kapasiteli bir SSD'ye verebilecek paranız olduğuna göre doğrudan Samsung alın, kafanız rahat olsun. Piyasadaki en iyi, en hızlı, en dayanıklı SSD'ler tartışmasız Samsung'undur. Ancak fiyatı da biraz daha tuzlu olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı