Crucial SSD Bad Block SMART'ta gözükmüyor

FantastikTürk

Megapat
Katılım
11 Aralık 2016
Mesajlar
8.868
Makaleler
7
Çözümler
23
Adsız.png

1. Crucial P1 500GB model NVME M.2 SSD kullanıyorum. Hem Crystal Disk Info programında hem de Crucial'in SSD yazılımında SMART verileri eksik gözüküyor. Örneğin Bad Block bilgisi yok. Daha önceden böyle değildi. Eksik bilgileri nasıl geri getirebilirim?

2. SSD'im ile 4-6TB (Tam emin değilim yani) civarında yazma yapılmışken Secure Erase yapmıştım. Şu anda 7.2TB yazma 10TB okuma olmuş. Tekrar Secure Erase yapmama gerek var mı yoksa daha fazla yazma yapmasını mı bekleyeyim? (Not: SSD'yi alalı 1 yıldan fazla oluyor. Yani SSD ile çok az okuma-yazma yapan biriyim.)
 
Hem Crystal Disk Info programında hem de Crucial'in SSD yazılımında SMART verileri eksik gözüküyor. Örneğin Bad Block bilgisi yok. Daha önceden böyle değildi.
NVME disklerde gözükmüyor diye biliyorum. Bunun yerine Available Spare'a bakın.
Tekrar Secure Erase yapmama gerek var mı yoksa daha fazla yazma yapmasını mı bekleyeyim?
Bur sorun yaşamıyorsanız bence Secure Erase yapmanıza hiç gerek yok.
 
Bur sorun yaşamıyorsanız bence Secure Erase yapmanıza hiç gerek yok.
SSD ile en son hız testi yaptığımda (6 ay önce kadardı galiba) hızda herhangi bir sorun yoktu. O zamandan beri donma-takılma-yavaşlama da yaşamadım.
NVME disklerde gözükmüyor diye biliyorum. Bunun yerine Available Spare'a bakın.
Available Spare var resimde gördüğünüz üzere. RAW değeri 64 gözüküyor. Bu ne demek?
 
Güncelleme: PC'ye format attım ama değişen bir durum yok. Hala bilgiler eksik.
@Recep Baltaş @Ali Güngör Türkçe zaten hiçbir bilgi bulamadım. Sosyalde de defalarca öne çıkarmama rağmen kimse cevaplayamadı. İngilizce biliyorum yabancı forumlarda dolaştım ama orada da bir şey bulamadım.

Yardım edebilir misiniz acaba?
1.PNG

Acana sorunun kaynağı bu olabilir mi? Bu arkadaş devre dışı gözüküyor.
 
Son düzenleme:
Merak edip Bad Block kavramı üzerinden biraz araştırma yaptım ancak bu program özelinde de bir şey bulamadım. Şu an ben de mevcut programı kullanınca standart verilere ulaşıyorum. Mevcut programın bize sunduğu da bu olabilir. Eski sürümlerden bir kontrol sağlanabilir tabii bulunabilirse.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı