Crysis 3'te düşük FPS değerleri

Kenntacho

Hectopat
Yer
Random.
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Geçtiğimiz Steam indirimlerinde Crysis serisini komple satın aldım.
Crysis 1-warhead ve 2'de de bu sorunu yaşadım. Fakat şu an bunları bitirdiğim için 3. oyun ile ilgili konu açtım.

1-) Oyun içinde grafiklerim çok yüksek ayarlarda.
2-) Oyun içerisinde V-Sync kapalı.
3-) Monitörden V-Sync kapalı.
4-) Monitörüm 1440p ve 1440P'de oynuyorum.

Fakat oyunda 65-68 FPS'ten fazla FPS almamama karşın, tam akıcılığını da yakalayamıyorum. Arada 30 FPS'lere kadar da düşüyor.

Bu durumu sadece bu Crysis serisinde yaşadım. Diğer indirip oynadığım hiçbir oyunda böyle sıkıntı çekmedim.

- GPU'm %50 kullanımı geçmiyor. Geçse de arada anlık.
- CPU'm %6-20 arasında değişken fakat genelde %10-14 arası civarlarında çalışıyor hep.

Yani anlamadığım Crysis 3 gibi hat safada grafikleri olan bir oyunda " çok yüksek " ayarlarda GPU ve CPU'mun bu kadar az kullanması normal mi?

Bir çözüm bulamadığım için konu açmak istedim, yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:
İşlemci: Intel i9 10850k 5.2Ghz Anakart: Asus Rog Strix z490-e E.Kartı: Asus Rog Strix 3080 O.C. Edition
RAM: Gskill Trident Z Neo 3600Mhz Cl16 Kasa: Asus Rog Strix Helios PSU: Asus Rog Thor 1200W
Soğutma: Asus Rog Strix LC 360mm Klavye: Asus Rog Claymore Cherry MX Mouse: Asus Rog Gladius II Origin Monitör: Samsung Odyssey G7 32" 1440p 240hz 1ms SSD: Samsung Evo Plus 1Tb 3500/3300 Kulaklık: Razer Kraken T.E. Hoparlör: Logitech z313

Crysis 3 Screenshot 2021.02.02 - 23.42.16.79.png

Crysis 3 Screenshot 2021.02.02 - 23.42.26.15.png

Daha fazla resim koymaya çalıştım fakat site kabul etmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zotac Gtx 1060 6GB, i5 9400F sistemle Crysis 3 te 120 FPS sabit akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Bu mükemmel sistemle düşük Fps almanız gerçekten saçma. Driverların güncel olup olmadığını kontrol edin.

Oyunun optimizasyonu kötü yapacak bir şey yok malesef.
Sadece optimizasyon sıkıntısından mı kaynaklıdır? Ekran kartımı daha yüksek performansta kullanmam için yapabileceğim birşey yok mu?
Zotac Gtx 1060 6GB, i5 9400F sistemle Crysis 3 te 120 FPS sabit akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Bu mükemmel sistemle düşük Fps almanız gerçekten saçma. Driverların güncel olup olmadığını kontrol edin.
Evet anlamış değilim neden böyle olduğunu ve sadece Crysis serisinde bu sorunla karşılaşıyorum. Diğer oynadığım hiçbir oyunda düşük FPS ya da düşük GPU ve CPU kullanımı tarzında bir sorun yaşamadım.
Bu arada tüm driverlarımı da kontrol ettim. Hepsi güncel.
BIOS'um güncel, Chipset güncel, GPU güncel.
Sizde de benim gibi performans takıntısı var sanırım. Sanırım en güzeli konsol alıp bu dertten kurtulmak. 😉
Performans takıntısından çok, böyle bir sistemle 60 FPS'te sabit oynasam yine okeyim. Ama drop falan giriyor böyle bir anlık drop falan oluyor 30 FPS'lere, o da haliyle can sıkıyor. Akıcı bir şekilde oynayamıyorum böyle güzel bir oyunu.
i5 6600k 16 gb ram ve 1070 ile aynı sorunu bende yaşıyorum. 3 gündür ara ara oynuyorum bende de asürekli 30 fps seviyesine düşüyor.
Vallahi bilemiyorum çözümünü bende arıyorum şuan.

* Dün cevap yazamadığım için kusura bakmayın. Konuyu açarken ceza almışım, sistemim imzamda yazılı dediğim için.

Sadece optimizasyon sıkıntısından mı kaynaklıdır? Ekran kartımı daha yüksek performansta kullanmam için yapabileceğim bir şey yok mu?

Evet anlamış değilim neden böyle olduğunu ve sadece Crysis serisinde bu sorunla karşılaşıyorum. Diğer oynadığım hiçbir oyunda düşük FPS'ya da düşük GPU ve CPU kullanımı tarzında bir sorun yaşamadım.
Bu arada tüm driverlarımı da kontrol ettim. Hepsi güncel.
BIOS'um güncel, Chipset güncel, GPU güncel.

Performans takıntısından çok, böyle bir sistemle 60 FPS'te sabit oynasam yine okeyim. Ama drop falan giriyor böyle bir anlık drop falan oluyor 30 FPS'lere, o da haliyle can sıkıyor. Akıcı bir şekilde oynayamıyorum böyle güzel bir oyunu.

Vallahi bilemiyorum çözümünü bende arıyorum şu an.

* Dün cevap yazamadığım için kusura bakmayın. Konuyu açarken ceza almışım, sistemim imzamda yazılı dediğim için.

Diğer oyunlarda FPS düşmesi yoksa sıkıntı yoktur.

Dediğim gibi optimizasyonu sıkıntılı bir oyun Crysis serisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı