Crysis 4 VR olarak gelebilir mi?

korsanplayer

Kilopat
Katılım
16 Temmuz 2016
Mesajlar
968
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Crytek bütün maddi imkanlarını VR'da kullandı. Uzun süredir tek yaptıkları büyük iş VR yatırımları (Crysis Remastered haricinde). Bunun sebebini ben bu şekilde anladım.
1. Crytek'in yaptığı grafik devrimine artık bütün markalar erişebilir hale geldi, bunun yüzünden bir zamanlar tekel olduğu üst seviye grafik işi artık yüzlerce paydaya bölüştüğü bir pasta halinde. Crysis 1 ne kadar hikayesini sevsek de rakiplerinden çok da üstünlük sergileyemiyordu. Onu efsane yapan olay grafikleriydi. E baktığınızda bütün avantajlarını rakip firmaların elinde gören bir marka ne yapar yine yenilik.
2. VR Crytek için yeni bir grafik atağıydı. Hem gerçekliği daha fazla hem de grafikte uzmanlığını gösterebileceği bir alandı, bunun yüzünden işten çıkarmalar başladı çünkü artık büyük bütçeli oyunlar yerine VR'a odaklanacak, kendilerini yeniden piyasa tekeline sokacaklardı.
3. E artık o süreçte ne oldu bilemiyoruz hala VR teknolojisi üstünde çalışıyorlar. İleride VR her eve gerçek manasıyla girmeyi başarırsa, bu teknoloji yok olmazsa Crysis 4 VR ile gelebilir diye düşünüyorum. VR çok yeni bir teknoloji. Daha tam gelişmesini tamamlamadı, bunun yüzünden bu süreç tamamlandığında çıkar diye düşünüyorum.
Diyeceksiniz neden normal olarak çıkarmıyor, aynı formülde çıkan bir oyun gündemini çok tutamaz ya çok üstün bir hikaye ve oynanış sergileyecekler ya da bu tür alternatif teknolojilerde kendilerini gösterecekler.

Tabii bunların hepsi benim aklımda uydurduğum fan umudu yani öylesine sizle paylaşmak istedim. Ama şundan eminim: Crytek gerçekten çok iyi bir VR oyunu çıkaracak.
 
Bana kalırsa VR 3D gibi sönecek. Henüz çok erken bu teknoloji için.
Sanmıyorum kullanım alanı çok fazla ve daha verimli bir teknoloji. Düz ekranların devri geçiyor bu teknolojinin artı yanı sadece oyun oynamak değil bunun sayesinde tasarım işleri çağ atlayacak sırf bunun için bile bu kadar arge çöpe atılmaz ve devam ettirilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı